Четирима банкери, които са позволили на приятел на Владимир Путин

...
Четирима банкери, които са позволили на приятел на Владимир Путин
Коментари Харесай

Банкери са осъдени за помощ на приятел на Путин

Четирима банкери , които са разрешили на другар на Владимир Путин да подава големи суми в швейцарски банки, бяха приети за отговорни за липса на дължима отговорност, оповестява „ BBC “.

Бившите ръководители на клона в Цюрих на съветската Газпромбанк получиха седем месеца условни присъди за подкрепяне на музиканта Сергей Ролдугин , именуван „ портфейла на Путин “. Съобщава се, че Ролдугин е платил към 30 милиона $ (24 милиона английски лири) сред 2014 и 2016 година Той не даде правдиво пояснение от кое място са пристигнали парите.

Според швейцарското законодателство банките са длъжни да отхвърлят или закриват сметки, в случай че имат подозрения по отношение на титуляра на сметката или източника на парите . Ролдугин, който е челист, е кръстник на най-голямата щерка на президента Путин, Мария.

Трима от наказаните банкери са руснаци и един швейцарец. Мъжете, които не могат да бъдат разпознати според швейцарските ограничавания за докладване, споделиха, че ще апелират решението на швейцарския съд.

Съдията в съда в Цюрих удостовери, че няма подозрение, че Ролдугин не е същинският притежател на парите, които е подал.

Четиримата банкери, разкрили сметките, е трябвало да зададат въпроса: Г-н Ролдугин няма забележими приходи, тъй че от кое място са пристигнали парите? Те не са съумели да създадат това и по тази причина са приети за отговорни в нарушение на швейцарските закони за надлежна инспекция. Присъдите им са леки, само че този случай има огромни последствия .

Ако парите не са на Ролдугин, чии са тогава? Говори се, че съветският президент, който в този момент е под западни наказания, има голямо благосъстояние, част от което е вложено в чужбина.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР