Четирима български граждани се намират в кубински затвор от една

...
Четирима български граждани се намират в кубински затвор от една
Коментари Харесай

Четирима българи гният без присъда в кубински затвор от 1 г.

Четирима български жители се намират в кубински затвор от една година, показва вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева в писмен отговор до депутата от " Българска социалистическа партия за България " Таско Ерменков, написа " Канал 3 ".

За момента, обаче, информация за задържането на нашите сънародници не е била оповестявана. Разследването, по което българите са задържани, е за подправяне на търговски и банкови документи, а също и за кражба с щурм, оповестява сп. " Правен свят ".

На 16 декември 2016 година в Хавана, при взаимна акция на Интерпол и кубинската Териториална дирекция за следствия към Отдела за престъпни следствия и интервенции, са арестувани Николай Борисов Райков и още трима български жители, чиито имена от Министерството на външните работи (МВнР) не оповестяват.

От 20 декември предходната година четиримата българи са с взета мярка за неотклонение " задържане под стража ", а от 3 февруари 2017 година се намират в пандиза " La Condesa ".

В края на ноември българското посолство в Хавана е било осведомено от Външното министерство на Куба, че досъдебното произвеждане против четиримата ни сънародници е завършило още на 19 април 2017 година и досието е изпратено на прокуратурата, като се чака да бъде планувана дата за правосъдния развой.

" Според кубинското законодателство и съответно Закона за правосъдното произвеждане няма период, в който след привършване на досъдебното произвеждане прокуратурата да внесе обвинителния акт в съда ", написа външният министър Екатерина Захариева.

Тя прецизира, че всеки месец български дипломати посещават пандиза за среща със арестуваните българи, купуват им храна, медикаменти, телефонни карти, предават им импортирани от техните близки в касата на Министерство на външните работи парични средства, поддържа се и непрекъснат контакт с юристите, наети от фамилията на Николай Райков за неговата отбрана.

Става ясно още, че българите се намират в тежки условия, тъй като българското посолство е предписание действия пред затворническите управляващи за обезпечаването на здравна помощ, разбърквания на спалното помещение и други дейности за възстановяване на изискванията на живот на арестуваните.

От въпроса на депутата Таско Ерменков се схваща, че при задържането в Николай Райков е открита сумата от 40 000 евро и негови персонални средства.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР