Четирима български граждани от турски произход, включително две деца, са

...
Четирима български граждани от турски произход, включително две деца, са
Коментари Харесай

Четирима българи, включително две деца, са загинали при пожар в Германия

Четирима български жители от турски генезис, в това число две деца, са починали при пожар в немския град Солинген, провинция Северен Рейн-Вестфалия, съобщи турската НТВ, представена от Българска телеграфна агенция

Генералното консулство на Турция в Дюселдорф настоя за следствие и изясняване на естеството на вчерашния пожар във допустимо най-кратък период.

Според информацията на НТВ огънят се е разгорял в четириетажна постройка в Золинген, при което са починали четирима души от едно и също семейство, в това число две деца, а деветима са потърпевши.

Полицията уточни, че пожарът е зародил по неизяснена към този момент причина в остаряла постройка в локалния квартал Хьошайд. По данни на пожарната работа пламъците са се разгорели на втория етаж на постройката и са обхванали подпокривния етаж, където фамилията е спяло. 

НТВ и други турски медии припомнят в подтекста на този случай за нещастието от 29 май 1993 година в Солинген, Германия, когато четирима немски неонацисти подпалиха къщата на семейТство от турски генезис, вследствие на което починаха петима членове на фамилията.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР