Четирима българи са топфалшификаторите на антики в Европа. Те са

...
Четирима българи са топфалшификаторите на антики в Европа. Те са
Коментари Харесай

Четирима българи - фалшификаторите на Европа

Четирима българи са топфалшификаторите на антики в Европа. Те са наводнили безусловно черния пазар на Стария континент с изящни ментета на най-различни артефакти, които единствено величие в археологията може да разпознае.

Това разкри шефът на бранш " Трафик на културни полезности " в ГДБОП основен контрольор Емил Александров, написа в. " Телеграф ". По думите му най-фалшифицирани са антични монети, статуетки и предмети, свързани с религиозни ритуали. Изработени са главно от злато, сребро и бронз.

Четиримата топфалшификатори са мъже. " Явно майсторите са положителни ювелири. Човек би трябвало да схваща от златарство - да работи със злато, сребро и скъпоценни камъни, с цел да направи нещо качество ", разяснява основен контрольор Александров. По думите му у н ас са засечени 7-8 ателиета, пръснати в разнообразни области, които създават извънредно качествени ментета на разнообразни антични предмети. Интересното е, че в този бизнес няма дами, сочат данните на антимафиотите.

Преди към месец при най-голямата спецакция сред ГДБОП и испанските управляващи с кодово име " Сердика " беше схваща наша тайфа за трафик на антики. В хода й у нас бяха задържани четирима души, а във Валенсия - 9-има. При обиските у тях бяха открити над 30 000 артефакти, готови за продажба по ebay. Сред тях има гръцка и римска керамика, шлемове, погребални урни, стрели, копия, монети. В парцели на българите са открити и матрици. Те обаче не са фалшификатори, а дилъри, които играят дружно с иманяри. " Над 80% от артефактите са същински, само че другите са имитации. Все още не се знае кой ги е произвеждал ", разяснява шефът на " Трафик на културни полезности " в ГДБОП.

Антимафиотеи са засекли, че имитации на антики се вършат даже от части разнообразни археологически предмети. " Те се сглобяват по чудноват метод, с цел да наподобяват забавни за клиенти, само че отново се водят имитации, даже да са от същински елементи.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР