Четирима българи са евакуирани от Израел със самолет на Кралските

...
Четирима българи са евакуирани от Израел със самолет на Кралските
Коментари Харесай

Четирима българи са евакуирани от Израел със самолет на испанските ВВС

Четирима българи са евакуирани от Израел със аероплан на Кралските военновъздушни сили на Испания. Това стана ясно от изявления в медиите, където се прецизира, че те са били във втория аероплан, който бе изпратен да прибере испанските туристи от Тел Авив.

Самолетът към този момент е кацнал на испанска земя. Новината удостовери персонално министърът на външните работи Хосе Мануел Албарес, казвайки, че интервенцията е завършила " сполучливо ".

Във военния аероплан, изпратен за Израел от държавното управление, е имало 149 испанци, 15 жители на Европейски Съюз, 36 души от Латинска Америка и 20 от трети страни. Освен 4-мата българи от страните на Евросъюза са пристигнали трима унгарци, двама германци, двама румънци и по един човек от Италия, Литва, Полша и Португалия.

Не се дава повече информация дали българите живеят непрекъснато в Испания или са били превозени до Мадрид по линия на интернационалното съдействие в такива обстановки. Според министър Албарес стеснителен е фактът, че близо 10 00 испанци към момента се намират в зоната на войната, само че защото живеят непрекъснато там, рекомендацията към тях е следват инструкциите на посолството на Испания в Тел Авив и консулството в Ерусалим.

Ден по-рано във военновъздушната база Торехон де Ардос кацна първият аероплан с 209 души евакуирани от Израел и по този начин общият брой на трансферираните на испанска територия става 429.

На фотографията: Външният министър на Испания Хосе Мануел Албарес посреща евакуирани от Израел испанци, 11 октомври 2023 г.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР