Четирима арменски войници бяха убити в сряда от азербайджански огън

...
Четирима арменски войници бяха убити в сряда от азербайджански огън
Коментари Харесай

Арменски войници са убити от азербайджанските сили в Нагорни Карабах

Четирима арменски бойци бяха убити в сряда от азербайджански огън в Нагорни Караба х, оповестиха сепаратистките управляващи в отцепническия район, който е в центъра на траял десетилетия териториален спор сред кавказките врагове, пишат Агенция Франс Прес и " Франс 24 ".

В сряда сутринта " частите на азербайджанските въоръжени сили откриха артилерийски огън " по арменски позиции, сподели Армията за защита на Арцах, добавяйки, че има " четирима военнослужещи, които са убити в деяние вследствие на друга провокация от Азербайджан ".

 Ранени граничари от Армения и Азербайджан в Лачинския кулоар
Ранени граничари от Армения и Азербайджан в Лачинския кулоар

Противоречиви информации за случилото се

В по-късно изказване групата съобщи, че обстановката по границата към този момент е " относително постоянна ".

Новината пристигна, когато Съединените щати посредничат в тридневни нови мирни договаряния сред Армения и Азербайджан в последния си опит да потушат спор, който се разгаря неведнъж.

Държавният секретар Антъни Блинъен откри диалози при закрити врата с външните министри на съперниците тъкмо отвън Вашингтон във вторник, във втората сходна преговорна сесия, която той управлява от толкоз месеци.

В исторически проект Русия е била медиатор сред двете някогашни руски републики, само че Съединените щати и Европейският съюз са все по-активни, до момента в който Москва затъва в нашествието си в Украйна .
 Лавров: Който е срещу заледяване на украинския спор, желае война
Лавров: Който е срещу заледяване на украинския спор, желае война

Предупреждава Армения и Азербайджан, че Западът желае " да проникне в района и да измести законните ползи на Русия "

Армения неведнъж е упреквала съветските мироопазващи сили, че не са изпълнили обещанията си да защитят етническите арменци в сходство с примирието от 2020 година, контрактувано от Москва след шест седмици борби, оставили хиляди мъртви.

Миналата седмица Русия притисна Азербайджан да пусне трафика през коридора Лачин , който свързва Армения с Нагорни Карабах - област, обитаема най-вече с етнически арменци, дейно следена от Ереван след войната по време на разпадането на Съветския съюз.

Международният комитет на Червения кръст заяви, че Азербайджан е блокирал достъпа на конвои, доставящи помощ за Карабах , което поражда опасения за дефицит на храна и медикаменти.

Азербайджан настоя, че цивилни и филантропични конвои могат да минават през него.
 „ Миротворци “ и пропагандисти започнаха построяването на филиал на „ Русский мир “ в Южен Кавказ
„ Миротворци “ и пропагандисти започнаха построяването на филиал на „ Русский мир “ в Южен Кавказ

Протекторатът Армения и анклавът на " огризката "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР