Четиримa академици – Антон Дончев, Васил Гюзелев, Константин Косев, Георги

...
Четиримa академици – Антон Дончев, Васил Гюзелев, Константин Косев, Георги
Коментари Харесай

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Перник Вяра Церовска получи подкрепа от академичната общност

Четиримa учени – Антон Дончев, Васил Гюзелев, Константин Косев, Георги Марков и издателят и публицист Иван Гранитски – пожелаха на Вяра Церовска триумф в изборите за кмет на Община Перник. В среща с академичната общиност, проведена от ръководителя на Жени ГЕРБ Ирена Соколова, взеха присъединяване националният представител доктор Александър Александров, историци, учители, галеристи и общественици.

„ Благодаря за поддръжката на учените, които през днешния ден сложиха пред обществеността в Перник фокусът на предишното като съображение за бъдещото развиване на града ни. Това е среща на перничани с духовните водачи на България. Щастлива съм, тъй като диалогът за Перник свързва предишното и бъдещето през погледа и през думите на едни от най-силните, виновни и значими персони за България. А те да приказват за Перник, за бъдещето и за развиването на нашия град, е привилегия за всички нас “, съобщи в приветствието си Вяра Церовска.

Със мощни думи в поддръжка на претендента на политическа партия ГЕРБ се обърна издателят Иван Гранитски.

„ Перничани са щастливци да имат една толкоз мощна персона като госпожа Вяра Церовска, която води общината. Според нас един толкоз добър управленец, каквато е тя, през днешния ден е кмет, а на следващия ден може да бъде и министър “, сподели той.

„ Влюбен съм в Перник. Ако има ослепителен, натурален и исторически доказан образец за непреклонен дух, това е точно обстоятелството, че два пъти в Перник идва византийския император и не съумява да го превземе. Две хиляди души са съумели да устоят на 100-дневната блокада на тридесетхилядната византийска войска. Целият свят е гледал Перник, тъй като центърът на света е бил византийският император, а той е бил пред портите на Перник “, съобщи акад. Дончев и означи, че Пернишката цитадела би трябвало да бъде възобновена, с цел да може Перник да заеме полагащото му се почтено място в историята на България. Неговите думи бяха подкрепени и от акад. Гюзелев, който означи, че в Перник културните устои имат първокачествен темперамент. „ Поздравявам госпожа Церовска за работата ѝ и опазването на културно-историческото завещание на територията на общината “, добави той.

С пожелания към перничани и управлението на града за умно ръководство се обърнаха учените Георги Марков и Константин Косев.

Форумът беше открит от Ирена Соколова, която приветства гостите и участниците.

„ Днешната среща по тематиката „ Перник в неговото историческо развиване – минало, настояще и бъдеще “, е с фокус опциите, които може да почерпи община Перник от историческите дадености и основанията, които имаме в исторически проект “, съобщи тя.

Народният представител доктор Александър Александров не скри насладата си, че в навечерието на толкоз значимите за бъдещето на Перник избори за кмет, най-достойният претендент получава мощна поддръжка от едни от най-значимите персони в страната.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР