Четирикратно е увеличил ЕС хуманитарната помощ, която изпраща в Газа.

...
Четирикратно е увеличил ЕС хуманитарната помощ, която изпраща в Газа.
Коментари Харесай

Четирикратно е увеличил ЕС хуманитарната помощ за Газа

Четирикратно е нараснал Европейски Съюз филантропичната помощ, която изпраща в Газа. Това разгласи председателката на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен по време на ревизия в Египет.

Тя отлетя до град Ариш, който се намира директно покрай Газа. 15 полета с помощи са пристигнали към този момент и са предадени на Червения полумесец, съобщи Фон дер Лайен.

Продължаването на бойните дейности от страна на Израел е същинският проблем. Така помощта не може да доближи до нуждаещите се

След оказан напън от Съединени американски щати Израел разреши да идват по две цистерни с гориви в Газа дневно. Организация на обединените нации споделя, че това е доста по-малко от нужното, с цел да работи даже базовата инфраструктура.

„ Египет обезпечава животоспасяваща линия за доставки в Газа. Европейският съюз се възползва от нея, с цел да достави филантропичната помощ, от която хората се нуждаят. Ние сме най-големият донор на палестинския народ и един от най-големите и постоянни донори на Агенцията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци. Организирахме въздушен мост, по който до момента минаха 15 самолета и следва да дойдат още доста ”, сподели Урсула фон дер Лайен.

Източник: Нова тв

Още вести четете в категория Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР