Четирикратният световен шампион Джон Хигинс разгроми един от най-силните и

...
Четирикратният световен шампион Джон Хигинс разгроми един от най-силните и
Коментари Харесай

Джон Хигинс постигна разгромна победа над Кайрън Уилсън в Крусибъл

Четирикратният международен първенец Джон Хигинс разгроми един от най-силните и непрекъснати играчи през сезона Кайрън Уилсън с 13:2 и се класира безапелационно за четвъртфиналите на Световното състезание по снукър в “Крусибъл ”.

Вълшебникът от Уишоу беше новобранец съгласно букмейкърите преди този двубой, само че изцяло разнищи противника си в първата сесия през днешния ден и построи удивителен задатък от 8:0. При това състояние вторият сегмент от мача можеше да се трансформира в протоколен, само че Уилсън имаше опцията да се добере най-малко до още една сесия.

Хигинс не се поколеба да си издейства почивен ден преди четвъртфиналния конфликт и завоюва нужните му фреймове още във втората сесия. В почивката сред двете “третини ” Воина е имал нещастието да счупи инцидентно щеката си, до момента в който е давал подписи и е приказвал с почитатели. Все отново, той по никакъв метод не пожела да се оправдае с това и просто регистрира превъзходството на Хигинс.

Във втората сесия имаше два фрейма, за които Уилсън може да съжалява - един, в който Хигинс се нуждаеше от снукъри, както и втори, в който пък Воина изпусна фрейм-бол по черната от много удобна позиция. Разликата с първата сесия е, че там Вълшебника от Уишоу беше в действителност безсърдечен и осъществя три сенчъри брейка плюс още три халф-сенчъри.

С усмивка на разположение Уилсън показа, че най-малко е удовлетворен от обстоятелството, че максимумът му от предходния кръг в “Крусибъл ” не остана подравнен, тъй като Джон можеше да го направи в 15-ия фрейм, единствено че се спря на 80.

Вълшебника от Уишоу към този момент има три победи в три мача против този противник на Световното - през 2017-а на четвъртфиналите и през 2018-а на полуфиналите бяха предходните случаи. Великият шотландец съобщи, че не е считал за допустимо да победи Уилсън в една сесия по-малко и е извънредно благополучен от продукцията си.

Хигинс беше новобранец на
букмейкърите евентуално тъй като е 38-ми в едногодишната класация и имаше единствено един четвъртфинал на ранкинг шампионат до момента (WST Classic), а Уилсън е номер 4. Това обаче нямаше никакво значени в “Крусибъл ” и в този момент към този момент четирикратният първенец чака срещата си с Марк Селби или Гари Уилсън, които в понеделник ще приключат разногласието между тях, а Веселяка от Лестър има задатък от 10:6.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР