Четириетапен план към нормализация влиза в действие в Турция, като

...
Четириетапен план към нормализация влиза в действие в Турция, като
Коментари Харесай

Животът в Турция ще се нормализира в четири етапа

Четириетапен проект към нормализация влиза в деяние в Турция, като той ще бъде осъществен последователно, започвайки с окръзите с по-слаба централизация на ковид, оповестява в. " Хюриет ".

Планът е бил разискван на съвещание на централния изпълнителен комитет на ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) във вторник. Президентът Реджеп Тайип Ердоган планува опция за ускорение на отпущането на ограниченията или за повторното им стягане според от епидемиологичната конюнктура.

Първият стадий от проекта планува отваряне на търговски центрове, бръснарници, фризьорски салони и магазини. На 11 май ще се състои съвещание на Министерския съвет за разискване на повдигането на рестриктивните мерки в окръзите с по-нисък брой на случаите. Тогава се чака да бъде взето решение съгласно рекомендациите на Научния съвет за битка с ковид.

На втория стадий от проекта се планува поетапно повдигане на рестриктивните мерки за излизане на открито. За 65-годишните броят на " свободните " дни, в които могат да излизат, ще се усили. Кафенета и заведения за хранене ще стартират да работят при избрани ограничавания. Петъчната молитва се обмисля да бъде възобновена от 12 юни, само че навън и при условия за отдалеченост и носене на маски.

През юни се планува да проработят още веднъж и библиотеките, театрите и кината. Ще бъдат възобновени спортните събития, само че без аудитория. За август се обмисля възобновяване на концертите и други представления навън. Местата ще бъдат заемани през едно, а евентуално ще са нужни и маски за аудиторията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР