Четириетажният Sport Depot ще е на Цариградско шосе до Интер

...
Четириетажният Sport Depot ще е на Цариградско шосе до Интер
Коментари Харесай

Sport Depot строи най-големия си магазин в София

Четириетажният Sport Depot ще е на " Цариградско шосе " до " Интер експо център ", в строителството ще се влагат 6 млн. лева и би трябвало да е подготвен до август 2019 година

[pds.bg] Още по тематиката
Масово оживление

Обемите в търговията със спортни артикули и възходящият брой надпревари за фенове са знак, че българите спортуват повече
17 фев 2018
Търговци: Оптимизъм и още магазини

Представители на някои от най-големите вериги в разнообразни браншове показват своите проекти за 2017 година
2 яну 2017 През април в София на бул. " Цариградско шосе " ще стартира строителството на най-големия четириетажен магазин от веригата Sport Depot, който по проект би трябвало да бъде подготвен през август 2019 година Това заяви за " Капитал " Красимир Цонов, изпълнителен шеф и притежател на едноименната компания. Към 24-те магазина на веригата за спортни облекла, обувки и уреди, в това число под новия бранд за спортни обувки District, ще се прибавят още пет обекта през тази година, като проектът е приходите на сдружението да надвишават 60 млн. лева

Столичният колос

Търговският обект Sport Depot Mega Store ще се намира на бул. " Цариградско шосе ", против Metro, директно до изложбения център. Сградата ще бъде на шест етажа, като първите четири са магазин с повърхност към 3000 кв.м, а последните два са планувани за офиси. Ще има и под земята паркинг. За съпоставяне - магазинът на Decathlon на околовръстното е 3200 кв.м, само че е на един етаж.

Красимир Цонов, изпълнителен шеф и притежател

Фотограф: Градът.бг " Инвестицията е към 6 млн. лева Новооткритите работни места единствено за магазина ще бъдат 50. В момента планът е импортиран и чакаме позволение за градеж ", посочи Красимир Цонов.

Пет за 2018 година

През тази година компанията към този момент откри обект в Retail Park - Пловдив, който е част от новата верига на групата за висок клас спортни и други обувки District.

До края на 2018 година следва отваряне на още пет обекта на Sport Depot и District. " Общата инвестиция за годината е към 4 млн. лева, а новите работни места в страната ще са над 50 ", уточни Красимир Цонов.

В средата на април е планувано да проработят два магазина в Бургас. Единият е личен и ще бъде ситуиран на 600 кв.м повърхност. Вторият - от 300 кв.м, ще бъде в мол " Бургас плаза " и в него ще бъдат ситуирани и District, и Sport Depot, посочи Красимир Цонов.

На 4 септември веригата възнамерява да отвори магазин, ситуиран на 1010 кв.м, в мол " Делта планет " във Варна. В него още веднъж един до различен ще бъдат Sport Depot и District.

" Очакваме да открием втори магазин във Велико Търново от 500 кв.м в локалния мол, където се намира и другият ни магазин. Последният за тази година обект ще бъде в мол в Русе. Предвиден е за District, само че срокът на отваряне не е явен сега ", разяснява Класимир Цонов.

Всяка пета продажба - онлайн

През предходната година компанията откри три магазина – два от новата верига District в мол " Сердика " и в мол Paradise Center в София и един Sport Depot от над 700 кв.м още веднъж в Paradise Center.

" Приключихме 2017 година с оборот от 50 млн. лева единствено от България, което е растеж от над 28% по отношение на 2016. Печалбата също е с подобен растеж ", уточни още Красимир Цонов. Според данните в Търговския указател сдружението е отчело 2.3 млн. лева облага за 2016 година при 38 млн. лева доходи.

Над 20% от продажбите са онлайн. По данни на компанията броят на визитите в онлайн магазина се е нараснал до над 10 млн., което е с над 30% повече спрямо 2016 година Sport Depot предлага и услугата Click & Collect - покупка на артикули онлайн и приемането им в определен от веригата магазин.

През тази година компанията възнамерява оборот сред 61-65 млн. лева според от това дали ще се спазят периодите за отваряне на новите търговски обекти. Дружеството планува и сходен на миналогодишния растеж на онлайн продажбите, разгласи изпълнителният шеф.

Концепция - доста марки

Собственик на учредената преди 20 години компания " Спорт хранилище " е Красимир Цонов Петков посредством " Източноевропейски търговски холдинг ". Веригата има 24 магазина и два ски дрешника. В обектите се оферират над 30 хиляди артикули на над 100 марки, измежду които Speedo, Jack Wolfskin, Helly Hansen, adidas, Nike, Lotto, Champion, Reebok.

Заетите във веригата са 350, като до края на 2018 година ще надвишават 400.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР