Четиридесет кораба ще участват в транспортирането на един милион тона

...
Четиридесет кораба ще участват в транспортирането на един милион тона
Коментари Харесай

“Сабах”: 40 кораба ще превозват зърно от Русия до Турция

Четиридесет кораба ще вземат участие в превозването на един милион тона съветско зърно до Турция, заяви проправителственият турски вестник " Сабах ", като се базира на свои източници.

В момента се прецизира графикът на плаванията на корабите. Зърното ще се товари в пристанищата Туапсе и Новоросийск.

В Турция зърното ще се доставя на частни мелнични комплекси. Първоначално брашното ще би трябвало да бъде превозено до Буркина Фасо, Еритрея, Мали, Сомалия, Зимбабве и ЦАР. Тези страни са предпочитани, защото не разполагат със лични мощности за смилане на брашно. Планира се брашното от съветско зърно да се изпраща в и Чад, Либия, Джибути, Йемен и Етиопия, съобщи Българска телеграфна агенция.

Директорът на Турската федерация на производителите на брашно Халюк Тезджан уточни, че за Турция няма да е мъчно да преработи един милион тона зърно от Руската федерация, защото потенциалът й го разрешава.

На 31 август в Москва се състоя среща сред министрите на външните работи на Русия и Турция Сергей Лавров и Хакан Фидан, които разискаха зърнената договорка и параметрите за осъществяване на самодейността за доставка на 1 млн. тона съветско зърно за Турция на преференциална цена с финансовата поддръжка на Катар. Президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган разискаха този въпрос в Сочи на 4 септември.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР