Четиридесет и две годишен служител от компютърния отдел на Европарламента

...
Четиридесет и две годишен служител от компютърния отдел на Европарламента
Коментари Харесай

Емил Радев: Целият европарламент е затворен, има и първи смъртен случай сред служителите на институцията

 Четиридесет и две годишен чиновник от компютърния отдел на Европарламента е измежду жертвите на ковид, има и доста чиновници от администрацията които са инфектирани, в това число и мои сътрудници " - сподели в предаването " Позиция " по БНР евродепутатът от ЕНП и Политическа партия ГЕРБ Емил Радев.

" Със сигурност през идващите няколко месеца ще се работи отдалечено. Така или другояче вършим отдалечени срещи на политическите групи, на координаторите. Стартират отдалечени съвещания и на комисиите " - сподели още Радев. " Така беше гласувана и помощта от Европейски Съюз към страните членки ". По мотив средствата за битка с ковид той сподели:

" Всяка една страна от Европейски Съюз ще може да се възползва от този капиталов механизъм. Парите неусвоени от структурните фондове, вместо да се връщат в бюджета на Евросъюза в края на годината, ще се употребяват в битката против ковид ".

Припомням, че през седмицата евродепутатите поддържаха ограниченията и гласоподаваха 37 милиарда евро към засегнатите най-чувствително от епидемията. Средствата ще послужат на здравните системи, на дребни и междинни сдружения и на пазара на труда:

България ще употребява към 800 милиона евро по тази скица. друго значимо решение беше, страните членки да изискат финансова помощ от Фонд " Солидарност " в битката с COVID-19. Този фонд е основан за естествени бедствия, само че в този момент обстановката постанова да се отвори и средствата да се употребяват за огромни рецесии в публичното опазване на здравето. Най- мощно засегнатите страни членки следва да получат достъп до финансова поддръжка до 800 милиона евро през 2020-та година, като поддръжката ще се взема решение за всеки обособен случай.

Емил Радев напомни, че Европейски Съюз няма единна здравна политика, което е едно от изключенията в Евросъюза и допусна, че ще се мисли за промени в европейските разпоредбите и в европейското законодателство.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР