Четиридесет и девет от 50-те републиканци в Сената на САЩ

...
Четиридесет и девет от 50-те републиканци в Сената на САЩ
Коментари Харесай

Сенаторите републиканци в САЩ се обявиха против нова ядрена сделка с Иран

Четиридесет и девет от 50-те републиканци в Сената на Съединени американски щати оповестиха през днешния ден, че няма да поддържат очертаващата се нова нуклеарна договорка сред Иран и международните сили, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция. Единственият неприсъденил се е сенатор Ранд Пол.

Законодателите споделят, че ще създадат всичко по силите си да попречат на съглашение, което не " блокира напълно " опциите на Иран да се снабди с нуклеарно оръжие, не възпира програмата му за балистични ракети и не се опълчва на " поддръжката на Иран за тероризма ".

Нито един републиканец не гласоподава за нуклеарната договорка с Иран от 2015 година, подписана през мандата на Барак Обама, а тогава и неколцина демократи се оповестиха срещу.

Конгресът има пълномощията да възобнови съглашението от 2015 година, само че надали ще може да блокира новото, откакто не стори това преди седем години, когато републиканците направляваха Конгреса.

Сега демократите имат минимално болшинство в Камарата на представителите. В Сената гласовете са 50 на 50, като преимуществото на демократите идва от вицепрезидента Камала Харис, която ръководи горната камара.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР