Четиридесет бойни кораба и подводници, включително два от най-големите атомни

...
Четиридесет бойни кораба и подводници, включително два от най-големите атомни
Коментари Харесай

Русия демонстрира своите най-големи военни кораби

Четиридесет бойни кораба и подводници, в това число два от най-големите атомни кораби, са показани на церемониал на военноморския флот в Санкт Петербург през днешния ден, оповестява The Telegraph.

В наличието на съветския президент Владимир Путин парадът е разказан от държавните медии като " първият боен церемониал в най-новата история на Русия ". Това е най-голямото военно шоу, което Русия прави през последните години.

Събитието идва на фона на засиленото напрежение със Запада и американския Сенат, одобряващо нови наказания против Русия и евентуално има за цел да подсети на останалата част от света, че Русия въпреки всичко морска мощ и това би трябвало да се има поради.

Историята на Русия е белязана от многочислените победи на " безстрашната флота " на страната, сподели Путин на парада. " Статусът на страната като мощна морска мощност е извоюван от смелостта на моряците и офицерите от флота ", сподели той.

" Днес флотата освен се занимава със задания, които са обичайни за нея, само че също по този начин се издига до нови провокации и способства за битката против тероризма и пиратството ", добави Путин на парада.

Събитието включва флагманският флот на Северния флот на Русия, бойният транспортен съд с атомен мотор Петър Велики и последната от съветските нуклеарни подводници клас " Тайфун ", носеща името Дмитрий Донский.

Преди малко повече от седмица Путин подписа новата военноморска теория, която обрисува държавните политики във връзка с флота на страната до 2030 година

Правителството понастоящем работи по идната фаза на държавната стратегия за въоръжение, обхващаща 2018-2025, само че за флота може да не останат доста средства, които може да бъдат преразпределени в интерес на авиацията и сухопътните сили.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР