Четири училища в Пловдивска област от утре преминават в онлайн

...
Четири училища в Пловдивска област от утре преминават в онлайн
Коментари Харесай

От утре започва затваряне на училища в Пловдив и областта! Вижте кои ученици ще са онлайн

Четири учебни заведения в Пловдивска област от на следващия ден минават в онлайн образование заради растеж на заболелите възпитаници и учители. Това заяви за БНР– началникът на РУО.Тя посочи, че решението е на база  отчет от РЗИ и надлежно е изпратен отчет и до МОН.

От разстояние ще учат прогимназиален и гимназиален курс, до момента в който дребните възпитаници не престават присъствено образование. 

Училищата в Пловдив са:  СУ " Патриарх Евтимий "   - от 5 до 12 клас и ОУ

" Княз Александър I " -  от 5 до 7 клас
, а в региона са:  СУ " Васил Левски " - Карлово от 5 до 12 клас и ОУ " Христо Смирненски " - Раковски от 5 до 7 клас, в това число.

Целта на мярката е да се ограничи разпространяването на коронавирус, както измежду педагогическия личен състав, по този начин и измежду децата.

Пакова добави, че обстановката се следи, всекидневно се събират информации от шефовете на учебните заведения и се взимат ограничения с РЗИ.

Припомняме, че справката на РЗИ сочи, че единствено за миналите 24 часа в 28 учебни заведения в региона са регистрирани 70 новозаразени, а в 7 детски заведения – 10 позитивни случая. Заболеваемостта на 14 дневна база в Пловдив и региона е 1082,84 на 100 000 души население. Активните случаи в региона са 7392.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР