Четири тенисистки, намиращи се на различни етапи от кариерите си,

...
Четири тенисистки, намиращи се на различни етапи от кариерите си,
Коментари Харесай

Четири тенисистки – една мечта: време е за 1/2-финалите в Мелбърн


Четири тенисистки, намиращи се на разнообразни стадии от кариерите си, стигнаха до заключителната фаза на Australian Open. Има ли любимец?

Виктория Азаренка е на 33 години и ще опита да направи нещо особено – да завоюва за трети път в кариерата си „ мейджър “ шампионата в Мелбърн. Подобно нещо са правили единствено още седем тенисистки в „ Оупън ерата “.

Цяло десетилетие разделя състезателката от Беларус с Елена Рибакина, която ще се опита да покаже, че Уимбълдън 2022 и купата ѝ там не са били случайност.

Арина Сабаленка още веднъж е покрай фантазията си и този път ще се надява да завоюва първата си купа от Големия шлем, до момента в който непоставената Магда Линет ще опитва немислимото – международната №45 за първи път от 30 опита мина трети кръг на „ мейджър “, а в този момент е толкоз покрай задачата.

Според мнозина анализатори Сабаленка е тенисистката, която от тази четворка е любимец за купата. Тя е играла два пъти против Линет и има два триумфа – на олимпийските игри в Токио и три години по-рано в Тяндзин.

Важен факт: Сабаленка е на четвъртия си полуфинал на шампионат от Големия шлем от последните шест, на които е взела участие.

Все отново, Магда Линет не би трябвало да бъде отписвана елементарно. Тя към този момент отстрани четири сложени в Мелбърн: Анет Контавейт, Екатерина Александрова, Каролин Гарсия и Каролина Плишкова.

В другия полуфинал, една от най-силните черти в играта на Рибакина е нейният сервис . Съперничките ѝ намират за доста мъчно даже да връщат в игра началния ѝ удар и това дава огромно преимущество.

За пет мача шампионката от Уимбълдън има 35 аса. Срещу Остапенко тя записа 11 аса и избави 7 от 8 брейкбола, пред които се изправи.

Важен факт: Рибакина е спечелила 128 от 159 точки на първи сервис. Средната скорост на началните ѝ удари е близо 180 км/ч.

Ако има някой, чиято игра е основана, с цел да може да се оправи със стила на Рибакина, това е тази на Виктория Азаренка. От всички останали в схемата, тя, без подозрение, има най-хубавия ретур.

За Азаренка това е девети полуфинал на шампионат от Големия шлем, само че едвам втори от 2013 година насам.
 
Важен факт: Нейният опит може да бъде решителен фактор – тя има 153 мача в шампионати от Шлема и е спечелила всички пет полуфинала на хард.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР