Четири талантливи млади момичета с постижения в науката бяха отличени

...
Четири талантливи млади момичета с постижения в науката бяха отличени
Коментари Харесай

Община „Родопи“ с нова инициатива в подкрепа на деца и младежи, изявени в науката


Четири надарени млади девойки с достижения в науката бяха отличени в село Първенец. За своите триумфи в региона на литературата, математиката, медицината и правото Ивана Витанова, Демира Недева, доктор Лилия Цветанова и Гергана Павлова получиха грамоти, плакети с герба на община „ Родопи “ и дарове от кмета Павел Михайлов.

„ Всеки триумф е плод на труда, гения и груповата поддръжка. Пожелавам ви да надграждате високите си резултати и да бъдете все по този начин амбициозни в образованието и работата си “, поздрави кметът Павел Михайлов.

Това стана по време на среща с поданици на Първенец. Събранието е част от поредност от начинания, които Михайлов провежда по обитаемоте места, с цел да запознае хората с целите в работата за общината тази година, както и да направи самобитен доклад за свършеното от началото на мандата досега.

Срещата откри кметът на село Първенец Ренета Плевнелиева, която също регистрира работата си през миналите две години. Присъстваха ръководителят на Общински съвет “Родопи “ Георги Цанков, заместник-кметът на общината Емилия Иванова, секретарят на община „ Родопи “ Иванка Петкова и общинските съветници Илина Вутова и Кера Тошева.



Община „ Родопи “ работи по план за възобновяване на площадното пространство пред постройката на НЧ „ Съзнание 1914 “. Предвижда се да бъдат построени две детски площадки и лятно кино. Ще бъде заменена настилката, ще се сложи ново осветяване и озеленяване с напоителна система.

„ Община „ Родопи “ е изготвила план за реорганизация, който радикално ще промени образа на пространството пред читалището. Важно е да се знае, че занапред ще търсим средства за осъществяване на строителството. Променихме политиката на общината и от началото на мандата влагаме средства в правенето на разнообразни планове. Всичко, върху което работим е съобразено с това, което нашите съграждани чакат от нас. Всяко обитаемо място си има своята характерност, своите проблеми от локален темперамент, а хората - своите условия към ръководещите. За нас е доста значимо да ги познаваме и да реагираме по този начин както те чакат “, разяснява кметът Павел Михайлов.

Община „ Родопи “ работи и по различен значим за жителите на Първенец проект- саниране и разширение на детска градина „ Пролет “. Данните демонстрират, че единствено за последните 7 години родените деца в селото са 221, а потенциалът на детското заведение е едвам за 128 деца.

„ Общината се развива като желано място за жилищно строителство на млади фамилии. Затова би трябвало да отговорим на упованията да имаме детски градини, места за спорт и игра на децата и по-добри условия за живот “, сподели Михайлов.

Той уточни, че уличните поправки не престават да бъдат приоритет в работата на общината и през актуалната година. Предстои да продължи реконструкцията на една от най- значимите улици за Първенец - улица „ Симеон “, асфалтиране на улиците „ Гладстоун “ и „ Княз Батенберг “ и планиране за главен ремонт на „ Васил Левски “- продължение и „ Гагарин “. Осигурени са 77 хиляди лв. за планиране на второстепенна канализационна мрежа в селото.

Първенец може да се развива сполучливо като туристическа дестинация. Затова екипът на администрацията работи по план за възобновяване на парк „ Чинара “, а на историческия площад, обвързван със Съединението ще бъде подложен монумент на Захари Стоянов.

Председателят на общински съвет „ Родопи “ Георги Цанков сподели, че моделът на ръководство, който новото управление на общината наложи е верен и похвали положителната работа сред общинския съвет и администрацията.

„ Като съветници в община „ Родопи “ в годините сме упорствали общината да отделя задоволително средства за планиране и се веселя, че нашият екип работи в тази посока “, разяснява Цанков.

Най-сериозните вложения в Първенец досега са планиране и създаване на моста над река Върлещица за над 1 милион лв. държавно финансиране и рестарт на плана за канализация на квартал „ Терасите “ в селото. До момента общината е вложила и в възстановяване на уличната мрежа в Първенец.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР