Четири старта, четири победи: Ferrari F300 на Михаел Шумахер с

...
Четири старта, четири победи: Ferrari F300 на Михаел Шумахер с
Коментари Харесай

Продават на търг легендарното Ferrari на Шумахер

Четири старта, четири победи: Ferrari F300 на Михаел Шумахер с номер на шаси 187 от сезон 1998 година на Формула 1 е именито. Сега може би най-успешното Ferrari от Формула 1 се продава на търг от аукциона Sotheby’s!

Той е каран от легенда на Формула 1 и самият той е част от историята на моторните спортове: болидът Ferrari F300 на Михаел Шумахер с номер на шаси 187 от 1998 година

Сега сърцата на всички почитатели на Скудерия ще стартират да бият по-учестено, защото аленият болид от Формула 1 се продава в автентично положение от RM Sotheby’s!

Четири старта, четири победи – този баланс при Гран При на Канада (Монреал), Франция (Маникур), Англия (Силверстоун) и Италия (Монца) е на сметката на Шуми. Така това F300 е „ най-успешното Ferrari на всички времена с най-малко три надпревари “, заяви AutoBild.

Заради измененията в разпоредбите, на процедура Ferrari F300 е болид с напълно нова идея през 1998 година с нова ауспухова уредба, нова аеродинамика и нови гуми. Задвижван от разполагащия с 800 к.с. 3-литров V10-атмосферен мотор „ Tipo Ferrari 047 “ с оптимални обороти от 17.300 и оптималната скорост 340 км/ч.

Макар, че най-после на сезона Ferrari финишира на второ място – също и при конструкторите сле Мика Хакинен и McLaren-Mercedes. Според специалисти тези победи слагат началото на триумфа през 2000-те години.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР