Четири специализирани високотехнологични дрона с термокамери за издирване и спасяване

...
Четири специализирани високотехнологични дрона с термокамери за издирване и спасяване
Коментари Харесай

Четири специализирани дрона с термокамери дари SiteGround на Планинската спасителна служба

Четири профилирани високотехнологични дрона с термокамери за търсене и избавяне на потърпевши в планината подари на при Български Червен кръст (ПСС при БЧК). Те са модел DJI Mavic 3T и общата им стойност е близо 50 000 лв..

Вижте повече във.

Четирите съвременни устройства ще покрият територията на главните и най-натоварени планински масиви у нас (Централен Балкан-Юг посредством отряд на ПСС - Калофер, Рила - посредством избавителна база Боровец, ЮЗ Рила - посредством отряд ПСС Благоевград, както и ЮЗ Пирин, Славянка и Беласица - посредством отряд ПСС Сандански), които са желани за туризъм.

Благодарение на тази профилирана техника, екипите на ПСС ще могат по-бързо и елементарно да локализират потърпевши в труднодостъпни терени и при неприятни метеорологични условия, както и да са по-ефективни при тежки избавителни интервенции на територията на страната.

“Само през миналата 2022 година ПСС при БЧК е оказала помощ на над 2500 потърпевши и е провела близо 170 избавителни акции във високата планина. Редовно активността ни е обвързвана с работа при нараснал риск и в сложни метеорологични условия. Чрез това подаяние на SiteGround от една страна ще можем да бъдем по-бързи в откриването на потърпевшите в планината и да им окажем навременна и съответна помощ, а въпреки това ще имаме опция да щадим силите и здравето на самите планински спасители, като ги излагаме на по-малки опасности, доколкото е допустимо. Изключително сме признателни на SiteGround за обществената тактика на компанията и за разбирането на проблемите в планините, както и за скъпата помощ, която ни оказват ”, съобщи Емил Нешев, шеф на Планинската избавителна работа.

“Това подаяние е естествено продължение на напъните ни да поддържаме дейния метод на живот и желанието на повече хора да бъдат измежду природата. За нас това са съществени полезности, които изповядваме като екип и се надяваме, че ще допринесем нашите другари и сътрудници от ПСС при БЧК да извършват виновните си отговорности по-леко и тази поддръжка ще помогне за спасяването на човешки живот ”, разяснява Николай Тодоров, основен изпълнителен шеф на SiteGround.

Дарението е в продължение на обществената тактика на SiteGround, коятоподкрепя природата и дейния метод на живот. През 2021 година SiteGround подарява на ПСС RECCO за разкриване на хора, затрупани от лавини. В момента те се употребяват в Банско, Рилски езера, Витоша и Боровец. Като част от акцията SiteGround създава и специфичен, който може да помогне на всеки да възнамерява своето планинско премеждие, тъй че да бъде в сигурност.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР