Четири случая се разследват от Софийската районна прокуратура за нарушаване

...
Четири случая се разследват от Софийската районна прокуратура за нарушаване
Коментари Харесай

В Софийско разследват 4 случая на нарушена карантина

Четири случая се проверяват от Софийската районна прокуратура за " нарушение на ограниченията срещу разпространение на заразителна болест по хората по време на пандемия или изключително състояние, оповестиха от прокуратурата ". Досъдебните производства са по новия член от Наказателния кодекс, който беше признат предходната седмица по неотложност от народните представители - по член 355, алинея 2, вр. алинея 1 от Наказателния кодекс.
От прокуратурата оповестяват, че единият от обвинените е бил подложен под карантина от 08.03.2020 година до 22.03.2020 година, само че към 17 ч. на 15.03.2020 година е нарушил въведените по време на оповестено изключително състояние противоепидемичните ограничения.
Вторият случай е против Б.В. Уточнява се по кое време лицето е напуснало страната, в каква посока, какъв брой дни е обитавал в Италия, по кое време се е върнал в България и по кое време е напуснал наново страната ни по време на 14-дневния карантинен интервал, обобщава БГНЕС.
Последна информация и всичко за ковид
Последните два случая са с едно и също досъдебно произвеждане. Обвиняемият К.М. на 13.03.2020 година, на ул. „ Позитано “ в гр. София, нарушил правила и ограничения, издадени срещу разпространението на заразителна болест по време на пандемия. Същото действие било осъществено и от В.М. на 10.03.2020 година в ж.к. „ Красна поляна “ в столицата, оповестяват още от районната прокуратура.
За осъществено закононарушение по член 355, алинея 2, вр. алинея 1 от Наказателния кодекс законът планува наказване „ отнемане от независимост “ до пет години и санкция от 10 до петдесет хиляди лв..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР