Четири щама на грипния вирус се очакват в България. От

...
Четири щама на грипния вирус се очакват в България. От
Коментари Харесай

Вирусът „Мичиган“ носи риск за грипна епидемия у нас


Четири варианта на грипния вирус се чакат в България. От 143 лаборатории по света, в това число и в наши, има много добра информация за новите варианти в южното полукълбо. Това изясни пред Българска национална телевизия основният държавен здравен контрольор доктор Ангел Кунчев. По думите му, вирусът Мичиган може да провокира сезонната грипна зараза.

Д-р Ангел Кунчев разяснява, че доста мъчно се предвижда грипът и развиването на епидемията. Според епидемилозите сигурно вариантът " Мичиган " ще размени най-накрая варианта " Калифорния ". Дали ще провокира зараза обаче експертите не могат да са сигурни, само че единствено допускат на база заболеваемостта в Австралия.

Д-р Кунчев успокои хората, че този вариант " Мичиган " не провокира такива затруднения като " Калифорния ", само че въпреки всичко демонстрира опция за затруднения - най-вече пневмония.

" Тази класическа картина на грипа, която виждаме в Австралия, е това, което познаваме. Най-засегнати възрастови групи там са над 80 години и децата сред 5 и 11 години. Това е нещо, което си знаем за заболяването”, акцентира доктор Ангел Кунчев.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР