Четири са доказаните нови случаи на пациент с коронавирус в

...
Четири са доказаните нови случаи на пациент с коронавирус в
Коментари Харесай

Хора, завърнали се от чужбина, са новите заболели от COVID 19 в Бургаско

Четири са потвърдените нови случаи на пациент с ковид в Бургаски район, оповестяват от пресцентъра на общината, базирайки се на данни на Националния действен щаб.
Един от случаите е настанен в Инфекциозно поделение на УМБАЛ – Бургас. Това е мъж на 52 години от Сунгурларска община, който на 18 март се е върнал от Франция. Имал е контакт с трима души, които са сложени под домашна карантина.
Вторият случай е на 35-годишна жена от Бургас, която се е върнала на 29 март от Англия. Тя е била в британска клиника, където не са разкрили болестта, а са я диагностицирали със синузит. Изследвана е в бургаска лаборатория, където е открито съществуването на вируса. Жената има две контактни лица, това са нейните родители. Те са под наложителна карантина.
Другите два случая са на дами, едната е доктор и нейната сестра от Поморие. Пристигнали са на 17 март у нас с полет от Турция. Имат едно контактно лице, което е под карантина.
Общо доказаните случаи за Бургас и прилежащите общини са 18 на брой. В Инфекциозно поделение на УМБАЛ-Бургас са настанени четирима, а двама - майка и щерка са в инфекциозното поделение на болничното заведение в Айтос.
Направените проби в бургаската лаборатория от началото на пандемията до момента са общо 214. В това число влизат и 12, които са взети през днешния ден.
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 31 март
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР