Четири пожара избухнаха в Хасковско само за час днес. Сухи

...
Четири пожара избухнаха в Хасковско само за час днес. Сухи
Коментари Харесай

Хасковско пламна като Гърция СНИМКИ

Четири пожара избухнаха в Хасковско единствено за час през днешния ден. Сухи треви и нискостеблена растително гори сред селата Брягово и Родопи, написа haskovo.live.

Пожарът се разгоря извънредно мощно в късния след обяд. По информация на пожарната, огнената буря към този момент е обхванала 1000 декара повърхност.



Горят на първо място лесонепригодни площи, само че огънят към този момент навлезе и в широколистна гора.



Теренът е мъчнопроходим. На място работят 10 противопожарни екипа, има профилирани екипи от горското стопанство, десетки доброволци също оказват помощ гасенето на пламъците.



Няма директна заплаха за популацията на трите села. Но всички локални хора помнят огнените стихии, върлували тук преди години, и са извънредно обезпокоени.

Освен високите температури през днешния ден, за разрастването на пожара способства и мощният вятър, който излезе късно след обяд.



Димът от пожара, който е на над 20 км. от Хасково, се вижда от целия град. Работата по преодоляването и локализирането на стихията продължава.

Доброволци от селото също излязоха да гасят. Опасявали се, че пламъците могат да стигнат до околните къщи, само че това, Слава Богу, не се случи, описват те. И хващат каквото имат на разположение и отиват да гасят. Защото всички си спомнят огнените лета преди години, когато пламъците бяха обкръжили селото им всички направления.



Според тях огънят пристигнал от близка околност, на към 200 метра от крайните къщи на Брягово. Заради вятъра и високите температури бързо се разгорял.



Пламъците са спрени от пожарникарите от Хасково преди да стигнат до близката гора.



Сигнал за пожар има и по пътя за Гълъбово, малко след Симеоновград, както и в самия град. На всички огнища работят екипи на пожарната. Няма сериозни обстановки.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР