Четири плажа в Бугаско са замърсени с катранени топчета. Експерти

...
Четири плажа в Бугаско са замърсени с катранени топчета. Експерти
Коментари Харесай

Мазут на четири плажа по Южното Черноморие

Четири плажа в Бугаско са нечисти с катранени топчета. Експерти от Регионална ревизия по околна среда и води /РИОСВ/ в Бургас издадоха наставления на концесионерите да ги почистят. Това оповестиха от инспекцията. От там прибавиха, че са направили инспекции на линиите в Приморско, плаж Алепу, Несебър и Ахелой след сигнали на жители за съществуване на мазутни топчета.

От Регионална инспекция за опазване на околната среда са изпратили и питане до " Морска администрация " -Бургас, която е способен орган за осъществяване на надзор за запазване на морската среда от замърсявания от плавателни съдове. Отговорът на " Морска администрация " е, че евентуално се касае за така наречен катранени топчета, които се получават като краен резултат от естественото обветряне на петрол или нефтопродукти след престой във водата.

Същите топчета дълго време се намират на дъното на морето и след това се изхвърлят на брега при мощен вятър и неспокойствие, смесени с разпилени боклуци.В това им положение тези останки не дават опция да се дефинира кой е съответният източник на замърсяването. Подобни замърсявания постоянно са факт отвън териториалното море на Република България, където е невероятно да се организира следствие. Единственият вероятен метод за разчистване е механичното им събиране от плажа, за което Регионална инспекция за опазване на околната среда - Бургас е издало наставление на концесионерите на съответните плажове.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР