Четири отбора ще представят България в европейските клубни турнири по

...
Четири отбора ще представят България в европейските клубни турнири по
Коментари Харесай

Четири български отбора ще играят в европейските клубни турнири по волейбол за мъже

Четири тима ще показват България в европейските клубни шампионати по волейбол. Това са първенецът Нефтохимик 2010 (Бургас), вицешампионът Хебър (Пазарджик), бронзовият медалист Левски София и четвъртият Дея спорт (Бургас).

Срокът за потвърждаване на присъединяване в конкуренциите бе до 5 юни (понеделник), и четирите клуба са удостоверили.

Тази година функциите на първите двама се разменят - Нефтохимик като отличник ще играе в най-престижния евротурнир - Шампионската лига, а Хебър, който не съумя да завоюва трофея в мъжкото състезание ще се бори в шампионата за Купата на CEV. Левски, дружно с Дея спорт ще играят в третия по мощ шампионат - Купата на кандидатите.

През предишния сезон пазарджиклии стигнаха за втори следващ път до групите на Шампионската лига, откакто отстраниха румънския и хърватския първенец във втория и третия квалификационен кръг.

Нефтохимик пък не можа да се показа безапелационно в Купата на ЦЕВ, като отпадна след 1/16-финалите, отстъпвайки с 1:3 и 0:3 гейма на Аркада (Галац).

Левски София, който взе бронза през миналия сезон в елита, прави своето завръщане на европейска сцена. Последно " сините " играха в евротурнирите през есента на 2021 година, когато играят 1/16-финали в Купата на кандидатите и отстъпиха на ВКА Амщетен след така наречен " златен " гейм.

Дея спорт пък предходната година записа почтено показване в третата по мощ конкуренция, като в профил испанския Гуагуас (Лас Палмас) и игра 1/8-финали против сегашния гръцки първенец Олимпиакос (Пирея). Бургазлии победиха гранда във втората среща, само че безапелационната загуба от първия им коства присъединяване в четвъртфиналите.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР