Четири от общо 17 бази на дружеството Профилактика, рехабилитация и

...
Четири от общо 17 бази на дружеството Профилактика, рехабилитация и
Коментари Харесай

НОИ предоставя 4 свои бази за настаняване на украински бежанци

Четири от общо 17 бази на сдружението „ Профилактика, рехабилитация и отдих “, което е еднолична благосъстоятелност на Националния застрахователен институт ще бъдат предоставени за настаняване на бягащи от войната украински жители, които ще потърсят краткотрайна протекция в България. 

Хотелските бази са в балнеолечебните центрове Банкя, Костенец, Тетевен и Старозагорски минерални бани.

Четирите бази, предоставени от сдружението, в които ще се настанят нуждаещите се украински жители, разполагат с 328 кревати.

„ Мисля, че хората в неволя от Украйна ще получат нужното, там работи стимулиран и професионален личен състав “, сподели пред БНР началникът на отдел „ Връзки с обществеността “ на Национален осигурителен институт Георги Терзийски.

Той още веднъж акцентира, че заделените от страната по 40 лв. за нощувка и храна дневно на един човек не се дават непосредствено на украинските жители:

„ Пари за персонално подкрепяне на украинските бежанци към този миг не са планувани “.

В четирите бази на сдружението ПРО най-малко за периода за настаняване, който е тримесечен, няма да се извършва програмата за профилактика на Национален осигурителен институт.

„ Тук би трябвало да се откри прецизен баланс сред изпадналите хора в неволя от Украйна, само че и нуждаещите се български жители, в действителност това е отговор на възможния въпрос на искащите да се употребяват от тази известна стратегия, да, тя ще бъде осъществена в останалите 13 бази “,  сподели Георги Терзийски.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР