Четири операции наведнъж направиха в Клиниката по ортопедия и травматология

...
Четири операции наведнъж направиха в Клиниката по ортопедия и травматология
Коментари Харесай

Направиха четири операции на 18-годишно момче, пострадало в катастрофата край Панчарево

Четири интервенции едновременно направиха в Клиниката по ортопедия и травматология на Университетската многопрофилна болница за интензивно лекуване (УМБАЛ) „ Царица Йоанна – ИСУЛ “ на 18-годишното момче, което пострада тежко при злополуката край Панчарево на 6 септември, оповестиха от лечебното заведение.

Оперирани са фрактурите на китката, лъчевата кост, лакътя от другата страна, където е имало тежко накъсване на костта. Извършена е и реорганизация на доста тежка увреда с премазване на мускулите и лъчевия нерв на ръката. Интервенцията е траяла през целия ден и е била извънредно комплицирана. Момчето към този момент е добре и няма заплаха за живота му. Той твърди, че не си спомня нищо от момента на злополуката.

При такива тежки контузии, възобновяване става постепенно и избираме още известно време да следим пациента, с цел да проследим от близко по какъв начин ще тръгне възобновяване на засегнатите зони, изясни началникът на Клиниката по ортопедия и травматология в УМБАЛ „ Царица Йоанна – ИСУЛ “ проф. доктор Пламен Кинов.

По-рано през днешния ден от болница „ Св. Анна “ оповестиха, че две от девойките – на 14 година и 18 година, които също пострадаха при тежката злополука край Панчарево, са в устойчиво положение.

При злополуката в деня на Съединението млад мъж почина на място, откакто е изгубил ръководство върху автомобила си и се е блъснал в движещата се отсреща кола. В двата аварирали автомобила се е блъснала и трета кола.

Осем души пострадаха, трима от които – с заплаха за живота. Те бяха настанени в три столични лечебни заведения – „ Св. Анна “, „ Пирогов “ и УМБАЛ „ Царица Йоанна – ИСУЛ “. 

Три дни след злополуката умря едно от потърпевшите девойки. Шестнадесетгодишното момиче беше признато в болница „ Света Анна “ с черепно-мозъчна и гръдно-коремна контузия, фрактури на бедрените кости и ключица.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР