Четири окръжни изборни служби в щата Вашингтон бяха евакуирани в

...
Четири окръжни изборни служби в щата Вашингтон бяха евакуирани в
Коментари Харесай

Работниците по изборите съобщават за получаване на подозрителни пакети, някои от които съдържат фентанил, докато работниците обработват бюлетини

Четири окръжни изборни служби в щата Вашингтон бяха евакуирани в сряда, откакто получиха пликове, съдържащи подозрителни прахове - в това число два, които са посочили позитивен тест за фентанил - до момента в който служащи обработваха бюлетините от изборите във вторник.

Изборните офиси бяха ситуирани в окръг Кинг - домът на Сиатъл - както и в окръзите Скагит, Спокейн и Пиърс, сподели кабинетът на държавния секретар в имейл известие за вести. Местни, щатски и федерални сътрудници проверяват и никой не е ранен, споделиха чиновници.

Полицейският детектив в Рентън Робърт Ониши удостовери, че плик, получен от служащи в изборна работа в окръг Кинг, е дал позитивен полеви тест за фентанил, до момента в който представителят на полицейското ръководство в Спокейн Джули Хъмфрис сподели в известие за новините, че фентанил е открит в плик в изборната работа на окръг Спокейн.

сподели пред The ​​Seattle Times.

Подобни произшествия бяха докладвани и в други щати, като Бюрото на ФБР в Атланта съобщи, че то и други сътрудници в правоприлагащите органи са 
„ дали отговор на голям брой произшествия, включващи подозрителни писма, изпратени до центровете за броене на бюлетините в цялата страна. " Службата не сподели кои други страни са получили сходни писма, нито даде информация къде в Грузия са получени подозрителните пликове.

Министерството на правораздаването съобщи, че е „ осведомено с отчетите “ и че ФБР и Службата за пощенска ревизия на Съединени американски щати проверяват отчетите. USPIS отхвърли да разяснява повече.

Съобщение в плика гласеше „ нещо в смисъл на прекъсване на изборите “, сподели Muse. „ Нямаше разпознат претендент. Нямаше разпозната религиозна група. Нямаше разпознат политически проблем. Това беше просто това неразбираемо изказване. “

Гласоподавателите в щата Вашингтон гласоподаваха по пощата. Изборите във вторник засягаха локални и окръжни надпревари и ограничения, в това число въпрос по отношение на отбраната на наемателите в Такома, напрегната конкуренция за кмет в Спокейн и близки надпревари за градския съвет в Сиатъл.

Държавният секретар Стив Хобс назова случаите „ действия на тероризъм, който да заплаши нашите избори. "

" Тези произшествия акцентират сериозната нужда от по-силна отбрана за всички изборни служащи, " сподели той.

Хейли Уоткинс, управител по връзките за изборите в окръг Кинг, сподели пред The ​​Seattle Times, че пликът, отворен от чиновници в Рентън в сряда сутринта, не е бюлетина. До 15:00 часа окръг Кинг се беше върнал към броенето и планираше да срещне първичните си 16:00 часа. краен период за издание на резултатите, само че актуализацията ще бъде „ доста по-малка “ от това, което нормално се разгласява в деня след изборите, сподели Уоткинс.

Патрик Бел, представител на Spokane County Elections, сподели, че са изпратени служащи у дома, откакто пликът беше открит в средата на сутринта и нямаше да бъдат преброени повече гласове в сряда.

ФБР предизвести, че всички хора би трябвало да бъдат деликатни при обработката на пощата, изключително от податели, които не разпознават. Експерти по токсикология и публично здраве по-рано споделиха на CBS News, че самото допиране или непосредственост до фентанил няма да аргументи предозиране.

Канцеларията на държавния секретар означи, че изборните чиновници в два окръга – Кинг и Оканоган – са получили подозрителни субстанции в пликове по време на първичните избори през август. В случая с окръг Кинг пликът съдържа следи от фентанил, до момента в който в Оканоган веществото е несъмнено като безвредно при тестване от Службата за пощенска ревизия на Съединените щати.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР