Четири нови военни бази съгласно споразумението за засилено сътрудничество в

...
Четири нови военни бази съгласно споразумението за засилено сътрудничество в
Коментари Харесай

САЩ разполагат нови четири военни база във Филипините

Четири нови военни бази според съглашението за засилено съдействие в региона на защитата (EDCA) със Съединените щати ще бъдат ситуирани в разнообразни елементи на Филипините, в това число в провинция с аспект към Южнокитайско море. Това заяви президентът на филипините, представен от Ройтерс.

Миналия месец Фердинанд Маркос даде на Съединени американски щати достъп до четири обекта в допълнение към петте съществуващи местоположения според EDCA от 2014 година EDCA разрешава достъп на Съединени американски щати до филипинските бази за взаимно образование, авансово позициониране на съоръжение и създаване на уреди като писти, хранилища за гориво и военни жилища.

Има четири спомагателни обекта, разпръснати из Филипините – има някои на север, има някои към Палаван, има някои по-на юг, разясни президентът. По думите му Филипините и Съединени американски щати скоро ще разгласят местоположението на базите. Маркос добави, че обектите ще покачат способността на страната да пази източната част на най-големия й остров Лусон.

Бивш боен шеф на Филипините разгласи, че Съединените щати са поискали достъп до бази в Изабела, Замбалес и Кагаян, всички на остров Лусон, извърнат на север към Тайван, и на Палаван на югозапад, покрай противоречивите острови Спратли в Южно Китайско море.

Вашингтон се е заел с инфраструктурни вложения на стойност 80 милиона $ в петте съществуващи обекта – военновъздушната база Антонио Баутиста в Палаван, военновъздушната база Баса в Пампанга, Форт Магсайсай в Нуева Есия, военновъздушната база Бенито Ебуен в Себу и военновъздушната база Лумбия в Минданао.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР