Четири нови Ultra HD Blu-ray плейъра, сред които първите модели,

...
Четири нови Ultra HD Blu-ray плейъра, сред които първите модели,
Коментари Харесай

Panasonic представя първите Ultra HD Blu-ray плейъри, поддържащи технологията за динамични метаданни HDR10+

Четири нови Ultra HD Blu-ray плейъра, измежду които първите модели, поддържащи технологията за динамични метаданни HDR10+

Процесор HCX от последно потомство за зашеметяващо качество на HDR картината

Лесна работа със „ свободни ръце ", с помощта на гласов надзор от Гугъл Assistant (очаква се скоро) и Amazon Alexa (очаква се скоро)

Моделът UB820 поддържа и Dolby Vision

Днес Panasonic на драго сърце показва най-новите си Ultra HD Blu-ray плейъри, в това число два модела, DP-UB820 и DP-UB420, които поддържат HDR форматът от най-ново потомство с технология за динамични метаданни HDR10+. Заедно със съпътстващата серия DP-UB330/DP-UB320, продуктовата гама за 2018 година се състои от четири плейъра, всичките с Ultra HD Premium документ.

Новите модели Ultra HD Blu-ray плейъри за 2018 година са оборудвани с процесор HCX, експертно създаден и усъвършенстван от експерти в сърцето на Холивуд. Независимо от вида на възпроизвежданото наличие, процесорът обезпечава вълнуващо домашно забавление, тъкмо както е замислено от основателите на наличието.

Ultra HD Blu-ray плейърите на Panasonic за 2018 година* поддържат гласов надзор от Гугъл Assistant (очаква се скоро) и Amazon Alexa (очаква се скоро)**. Когато говорите на съществуващо Гугъл Assistant или Amazon Alexa устройство, можете комфортно да превъртате напред или да поставяте на пауза обичания си филм, без да се постанова да употребявате дистанционното управление.

Вземете максимума от HDR
Два от новите Ultra HD Blu-ray плейъри на Panasonic, UB820 и UB420, поддържат*** технологията за динамични метаданни HDR10+, която ще предложи на феновете допустимо най-хубавото образно прекарване посредством усъвършенстване на облика поотделно за всяка сцена. HDR10+ е отворена, безплатна платформа за динамични метаданни, основана от 20th Century Fox, Panasonic и Samsung. За да научите повече за лицензионната стратегия за HDR10+, апелирам обърнете се към административния офис за HDR10+ лицензиране на имейл: [email protected]

Нещо повече, в отговор на желанията на потребителите, UB820 също по този начин поддържа и Dolby Vision.

Висококачествена картина: възпроизвеждане на истинския облик с ефикасни технологии за обработка на картината
Плейърите от новата продуктова гама са оборудвани с 4K процесор HCX (Hollywood Cinema Experience), създаден от Panasonic особено за Ultra HD Blu-ray. Процесорът употребява неповторими технологии за усъвършенстване на цветовете и градациите, основани в холивудската лаборатория Panasonic Hollywood Laboratory (PHL). Процесорът HCX дейно обработва Ultra HD Blu-ray данните и поточно излъченото 4K видео наличие от Интернет, с цел да обезпечи пресъздаване на картина с прецизни цветове и оптимална бляскавост.

Прецизна обработка на цветовете
UB820, UB420 и UB330/320 имат истинска функционалност за повишаващо мащабиране, наречена 4K Direct Chroma Up-scaling, благодарение на която могат да извеждат картина с 4K резолюция и превъзходни цветове от Full HD наличие.

Оптимална обработка на HDR картината
Все по-голямото разпространяване на HDR наличие посредством дискове или услуги за поточно предаване прави оптималното му възпроизвеждане изключително значимо. Освен че имат необятен диапазон на контраста, изображенията от Ultra HD Blu-ray плейърите би трябвало да се възпроизвеждат с прецизни елементи и в тъмните, и в светлите зони. За да реализират това, новите плейъри на Panasonic употребяват неповторими технологии за оптимална обработка на HDR картината.
1. HDR оптимизиране*
HDR-съвместимите тв приемници употребяват тонално систематизиране, с цел да настроят яркостния диапазон на изображенията по отношение на статичните метаданни във възпроизвежданото наличие, само че от време на време не се реализират оптималните резултати, според от производителя или съответния модел. Чрез осъществяването на тонално систематизиране в плейъра се обезпечава устойчиво HDR качество на картината, без значение от тв приемника. Оригиналните технологии за разбор и обработка на изображенията на Panasonic пресъздават HDR изображения с по-висока подробност, а тоналното систематизиране се употребява за контролиране на яркостното равнище на наличието. Оптимално се възпроизвеждат даже елементарните HDR10 и телевизионни HDR изображения.
2. Преобразуване на динамичния диапазон от HDR в SDR (Тонално систематизиране, усъвършенствано за SDR телевизор)
С функционалността Dynamic Range Conversion (Преобразуване на динамичния диапазон) се възпроизвеждат по-ярки и по-красиви изображения от елементарната Blu-ray Disc картина при проявление на тв приемник, който не е съчетаем с HDR, а има общоприет динамичен диапазон (т.нар. SDR телевизор). Така облиците стават по-въздействащи, което е и задачата на Ultra HD Blu-ray.

3. HDR конфигурация за разнообразни условия на гледане
Новите модели имат функционалност за HDR конфигурация, която възпроизвежда с висока точност и тъмните, и светлите зони в картината, без значение от околната конюнктура. Тъмните подиуми в HDR изображенията от време на време са мъчно забележими при гледане в ярко помещение и може да изискват конфигурация на яркостта. Тъй като HDR сигналите всъщност са разнообразни от SDR сигналите, съществуващите функционалности за конфигурация са незадоволително ефикасни. UB820, UB420 и UB330/320 употребяват истинска технология за усъвършенстване на HDR видео сигналите, която им разрешава да контролират свободно яркостта на HDR изображенията. Бутон за HDR конфигурация на дистанционното управление разрешава на потребителя просто да избере оптималната конфигурация, според от ситуацията на гледане.

Висококачествен тон: неповторими аудио технологии за възпроизвеждане на богат и реален тон
7.1-канален аналогов аудио излаз
UB820 може да извежда аналогов 7.1-канален аудио сигнал, допускащ непосредствено свързване към система за домашно кино и възпроизвеждане на реален съраунд тон. Всички конектори са позлатени за обезпечаване на висока проводимост и надеждна отбрана против окисляване.
Двоен Pure AV (Аудио/видео изолиран) HDMI излаз
Моделите от сериите UB820 и UB420 са оборудвани с двойни HDMI изходи за уединяване и настрана предаване на видео сигналите към тв приемника и аудио сигналите към усилвателя. Чрез разделянето на аудио и видео сигналите се потискат нежеланите шумове и разстройства, вследствие на което се възпроизвежда чист, първокачествен тон.
Възпроизвеждане на High-Res Audio (Звук с висока резолюция)
UB820, UB420 и UB330/320 за проектирани за възпроизвеждане на тон с висока резолюция. Освен стандартните формати WAV/FLAC/MP3/AAC/WMA, те могат да възпроизвеждат DSD (11.2MHz*/5.6 MHz/2.8 MHz) ALAC и AIFF музикални файлове. Просто свържете плейъра към вашата домашна аудио система и се насладете на музика със студийно качество.
Цифров лампов тон с повишение на честотата на дискретизация
UB820 и UB420 могат сполучливо да симулират характерностите на характерния топъл и удобен тон на ламповите усилватели. Предвидени са шест разнообразни типа „ лампов тон " с нараснала честотата на дискретизация до 96-kHz/192-kHz за извънредно високо качество звука.

Интелигентни мрежови функционалности: цялостната мрежова функционалност обезпечава елементарен достъп до разнообразни 4K източници
Работа с гласов помощник
Ultra HD Blu-ray плейърите на Panasonic за 2018 година* поддържат гласов надзор от Гугъл Assistant (очаква се скоро) и Amazon Alexa (очаква се скоро)**. Просто като говорите на съществуващо Гугъл Assistant или Amazon Alexa устройство, можете комфортно да превъртате напред или да поставяте на пауза обичания си филм, без да се постанова да употребявате дистанционното управление. Бъдещите проекти включват и опция за гласово пускане и потребление на приложения, като VOD.
Съвместимост с 4K VOD (NETFLIX, YouTube* и Amazon****)
Два модела от продуктовата гама за 2018 година, UB820 и UB420, поддържат услуги за видео по поръчка 4K VOD (Video on Demand), като NETFLIX, YouTube* и Amazon****, предлагайки ново зрително преживяване на тези, които изискват безкомпромисно качество на картината и звука.
Възпроизвеждане на 4K видеозаписи от видеокамера и JPEG изображения
Новите модели Ultra HD плейъри на Panasonic за 2018 година могат да възпроизвеждат 4K видеозаписи (в MP4 формат), направени с фотоапарат или видеокамера, както и да извеждат JPEG данни с 4K резолюция, тъй че да се насладите на спомените от ваканционните си пътешествия в цялата им хубост.
Дизайн: стилният и стилен дизайн основава възприятие за изискано наличие
3D Glass Cut Design
Всичко от тази модерна технология е поместено в грациозен и стилен корпус с дизайн, наименуван 3D Glass Cut Design (Стъкло с 3D скосени ръбове) от Panasonic. Стилният и прелъстителен Ultra HD Blu-ray плейър се съчетава съвършено с всеки плосък тв приемник, а лицевият му панел е със скосени ръбове от всички страни и основава възприятието за изискано и в същото време особено наличие.

* С изключение на серията UB330/320
**(Voice Assistant)
*** При UB420 е нужна актуализация на фърмуера
**** Amazon Video е налично единствено във Англия, Германия и Австрия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР