Четири милиона лева е дефицитът в бюджета на Столичния електротранспорт

...
Четири милиона лева е дефицитът в бюджета на Столичния електротранспорт
Коментари Харесай

4 млн. лв. е дефицитът в Столичния електротранспорт от началото на 2020-а

Четири милиона лв. е дефицитът в бюджета на Столичния електротранспорт от началото на годината. Причина за това е неналичието на доходи, а тя се дължи на  намаления брой пасажери и смяната в разписанията, която се наложи поради пандемията от Covid-19.

" За да се оправи с недостига, публичният превоз в София има потребност от финансиране от страната или от бюджета на Столичната община ", разяснява в изявление за ръководителят на Комисията по превоз в общинския съвет Карлос Контрера. 

Двете сдружения - " Столичен автотранспорт " и " Електротранспорт ", от това, че не продават билети от водачите, губят почти по към половин милион на месец. В момента ние сме на към 50 на 100 по отношение на 2019 година, като пътникопоток със закупени транспортни карти, добави той. 

" Донякъде има оттегляне на хората от публичния превоз, може би с концепцията да се предпазят от заразяване, а ненапълно евентуално се е нараснал и гратисът, изключително по крайградските линии. Вероятно ще има проверка на цялостната икономическа рамка на публичния превоз за 2020 година ", сподели още Контрера. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР