Четири месеца и половина след началото на руската инвазия в

...
Четири месеца и половина след началото на руската инвазия в
Коментари Харесай

Германската външна министърка не вижда възможност за преговори с Русия

Четири месеца и половина след началото на съветската инвазия в Украйна немската външна министърка Аналена Бербок не вижда договарянията с Русия като опция, съобщи ДПА.

„ За какво може да преговаряте с някого, в случай че не е подготвен да се съгласи с даже и с Международния комитет на Червения кръст и да даде опция на цивилните да се изтеглят “, сподели тя в изявление за немското списание „ Щерн “.

Освен това Бербок отхвърли апелите за неотложно преустановяване на огъня, които наскоро известни германци насочиха в отворено писмо.

„ Ако бях украинка, щях да приема това писмо като наивно, тревожно и надменно “, съобщи тя. 

„ Какво право има немският външен министър да взема решение от името на украинците от коя част от страната си следва да се откажат и какъв брой милиона техни съграждани да преминат под съветско ръководство “, попита Бербок. 

Тя добави, че откогато е почнала войната, не поддържа никакъв директен контакт с съветския си сътрудник Сергей Лавров.

Министърката посочи, че би желала да му каже: „ Хайде, Сергей, дано да поговорим за мир “, само че че има подозрения до каква степен се простират пълномощията, делегирани му от управлението на страната. 

„ Не е ясно каква тъкмо роля играе съветският външен министър във всичко това “, сподели тя. 

Миналата седмица Лавров и Бербок участваха в срещата на външните министри от Г-20 в Бали, само че съветският първи посланик напусна залата незабавно щом приключи речта си, без да дочака отговора на немската си колежка.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР