Четири леки витлови учебно-тренировъчни самолета на обща купува Министерството на

...
Четири леки витлови учебно-тренировъчни самолета на обща купува Министерството на
Коментари Харесай

Четири тренировъчни самолета за 5 млн. лв. купува министър Каракачанов

Четири леки витлови учебно-тренировъчни самолета на обща купува Министерството на защитата, ръководено от Красимир Каракачанов.
Летателните апарати дружно с оборудването и включеното образование са контрактувани на обща стойност 4 942 106 лв. с Данък добавена стойност. Предназначени са за военно формирование 52090 - Долна Митрополия, военно формирование 26810 – Поповица, и военно формирование 26810 - София.
Летателните апарати ще бъдат доставени от чешката компания „ Злин Ейркрафт “ АД. В случая те ще са от модел Zlin Z242L “.
В контракта за рамково съглашение с изключение на доставка на четири броя подготвителни самолети е включена и доставка на авиационно-техническо имущество, консумативи и разходни материали, осигуряващи употреба на самолетите за не по-малко от 400 часа нальот на един аероплан за една година.
 

 
Предвидена е и доставка на цялостен комплект принадлежности и средства за наземно обслужване, силова установка и авиониката на самолетите, осигуряващи осъществяване на нормална/ежедневна летателна активност, планови и непланови инспекции (on the route and in the hangar). Има също по този начин доставка на контролно-проверовъчна инсталация и контролно-измервателна инсталация, нужна за обслужване на самолетите, цялостен комплект (на електронен и книжен носител) литература за образование, употреба и сервизно обслужване.
Задача на чешката компания достанчик е да образова четирима инструктори от летателния състав и до 10 индивида от авиационния инженерно-технически състав.
 

 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР