Четири китайски и четири руски военни самолета вчера навлязоха в

...
Четири китайски и четири руски военни самолета вчера навлязоха в
Коментари Харесай

Руски и китайски изтребители са навлезли без предупреждение в зоната за ПВО на Южна Корея

Четири китайски и четири съветски военни самолета през вчерашния ден навлязоха в зоната за идентификация на противовъздушната защита на страната, което принуди Военновъздушните сили на Южна Корея да вдигнат по паника изтребители. Те не са нарушили южнокорейското въздушно пространство, прецизира Йонхап.

Генералният шеф на дирекция " Международна политика " в южнокорейското министерство на защитата в телефонни диалози е изразил страдание за нахлуването в зоната за идентификация на противовъздушната защита пред военните аташета на китайското и съветското посолство в Сеул.

Министерството също по този начин е призовало двете страни да подхващат нужните ограничения, с цел да предотвратят повторение на такива полети, като е отбелязало, че те биха могли да причинят напрежение в района.

Зоната за идентификация на противовъздушната защита не е част от въздушното пространство на страната, а е обозначена за да бъдат разпознати задгранични самолети, с цел да се предотвратят неволни стълкновения, показва Йонхап.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР