Четири изтребителя Eurofighter Typhoon от италианските военновъздушни сили се приземиха

...
Четири изтребителя Eurofighter Typhoon от италианските военновъздушни сили се приземиха
Коментари Харесай

Четири изтребителя от Италия ще охраняват Румъния

Четири изтребителя Eurofighter Typhoon от италианските военновъздушни сили се приземиха в петък на летището на военновъздушната база " Михаил Когелничану " в Румъния. Те ще вземат участие в дилемите на въздушната полиция на НАТО. Това заяви в петък министерството на националната защита на Румъния.

Италианският отряд от към 130 военни (пилоти и техници) дружно с изтребителите Eurofighter Typhoon ще бъдат в окръг Констанца на Румъния през идващите четири месеца, с цел да патрулират във въздушното пространство на страната дружно с румънските военни и МиГ-21.

Отрядът на италианските военновъздушни сили дойде в Румъния като постоянна четиримесечна ротация. Военните водачи от разнообразни държави-членки на НАТО, дружно с румънските Военновъздушни сили, извършват задания за запазване на въздушното пространство на страната. По-рано със същата задача в Румъния имаше ескадрили от Канада и Англия.

" Съвместните задания на въздушната полиция способстват за развиването на способността за реакция и въздържане, както и за усилване на взаимоотношението сред военновъздушните сили на Румъния и Италия ", обявиха от министерството на защитата в Букурещ.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР