Четири години след тежката катастрофа край Своге делото за смъртта

...
Четири години след тежката катастрофа край Своге делото за смъртта
Коментари Харесай

Делото за катастрофата край Своге с 20 жертви се връща на прокуратурата

Четири години след тежката злополука край Своге делото за гибелта на 20 души още веднъж е върнато на прокуратурата.

Тричленен състав на Софийския апелативен съд удостовери напълно определение на Окръжен съд - София, с което при започване на годината делото беше прекъснато, поради позволени  съществени процесуални нарушавания.

Според магистратите в обвинителен акт във връзка с двама от подсъдимите е налице дефицит на обстоятелства, с което се визира пълнотата на обвиняванията против тях и се лимитира правото им на отбрана, оповестява.

Апелативните съдии припомнят, че при първото преустановяване на делото предходната година -  друг състав на  Апелативния съд е дал инструкции за детайлно ревю на обстоятелствата въз основа, на които прокуратурата търси наказателна отговорност от двама подсъдими, само че тези инструкции не са изпълнени в целокупност. Определението е дефинитивно и не предстои на обжалване и митинг.

На 25 август 2018 година  автобус с членове на пенсионерски клуб от село Световрачане, техни близки и другари, катастрофира тежко наоколо до Своге. На рисков завой след удари с движещи се по същия път други транспортни средства, рейса падна в близкия склон. 20 души починаха, а 10 пострадаха тежко. Прокуратурата упрекна водача на рейса, както и още петима души с отношение към положението, поддръжката и контрола на съответния пътен сектор.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР