Четири европейски мача тази седмица ще преминат с участието на

...
Четири европейски мача тази седмица ще преминат с участието на
Коментари Харесай

Четири европейски хандбални мача тази седмица с участието на български съдии и делегати

Четири европейски мача тази седмица ще преминат с присъединяване на български съдии и делегати.

Светослав Йовчев и Звезделин Йончев ще излязат на следващия ден на „ Жотрон Арена “ в Ларвик, с цел да управляват европейската подготовка за мъже сред съставите на Норвегия и Словакия. Двубоят е от първото завъртане в квалификационна група 2 за шампионата на Стария континент в Германия през 2024-та. Делегат на EHF ще бъде латвиецът Зигмарс Сондорс. Срещата е с начален час 19.15.

В събота Андрей Андреев ще бъде формалният представител на Европейската федерация по хандбал на срещата реванш от втория квалификационен кръг на шампионата EHF European cup сред съставите на „ Металург “ (Северна Македония) и ПАОК (Гарция). Срещата в Спортен център „ Яне Сандански “ в Скопие е с начален час 17.30 и ще бъде ръководена от косовските арбитри Илир Бутяги и Сярт Касапи. В първия дуел, игран предходната събота в Солун, гръцкият отбор взе удобен задатък от 9 гола – 26:17.

С дежурства в Шампионската лига при дамите са доцент Росица Димкова и реферите Георги Дойчинов и Юлиан Горецов. Председателят на НСКХ доцент Димкова ще бъде пратеник на EHF на дуела от сред ЧСМ „ Букурещ “ (Румъния), в състава на който свети българката Елизабет Оморегие, и „ Баник Мост “ (Чехия). Мачът от група „ А “ на Лигата е в неделя от 17 часа в зала „ Поливалента “ в румънската столица. ЧСМ „ Букурещ “ заема второто място в групата с еднакъв актив от по 7 точки с първия – „ Бетингхайм “ (Германия). „ Баник Мост “ е финален в групата без извоювана точка.

Георги Дойчинов и Юлиан Горецов ще имат удоволствието да управляват мач на петкратния отличник в Шампионската лига „ Гьор “. Унгарският отбор гостува на норвежкия „ Сторхамар “ в неделя в дуел от петия кръг в група „ Б “. „ Гьор “ е на трета позиция във краткотрайното класиране с 6 точки, а „ Сторхамар “ е 5-ти в подреждането с 4 точки. Мачът в норвежкия град Хамар е от 17 часа в неделя. Делегат на EHF ще бъде австриецът Хелмут Виле.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР