Четири дни след появата му на бял свят беше оповестено,

...
Четири дни след появата му на бял свят беше оповестено,
Коментари Харесай

Как се произнася името на новородения син на Уилям и Кейт?

Четири дни след появяването му на бял свят беше оповестено, че новороденият наследник на принц Уилям и херцогинята на Кембридж Катрин се споделя Louis Arthur Charles.

Непосредствено след оповестението на името на новородения принц се появиха недоразумения към точното наречие - Луи Артър Чарлз или Луис Артър Чарлз.

Ако съдим по принц Уилям, който има същото име, само че като четвърто, то се произнася " Луи ". На сватбата си, изричайки обета си, той се назова " Аз, Уилям Артър Филип Луи ".

Според някои анализатори обаче името се произнася Луис.

Името Луи попада в цялостните наименования и на принц Уилям (Уилям Артър Филип Луи Маунтбатън-Уиндзор), и на принц Джордж (Джордж Александър Луи).

Кралски анализатори отбелязва, че с името херцогът и херцогинята на Кембридж отдават респект както към дядото на дребния принц, престолонаследника принц Чарлз, по този начин и към Луис Маунтбатън, чичо на херцога на Единбург, погубен при бомбен атентат през 1979 година, осъществен от деятел на ИРА.

Лорд Маунтбатън има родствена връзка както с принц Филип, херцог на Единбург и брачен партньор на Елизабет Втора, по този начин и със самата кралица.

" Името Луи свързва дребния принц с колоритната и спорна фигура на Луис, първи граф Маунтбатън на Бирма. Името е носил и бащата на лорд Маунтбатън - Лудвиг Александър Батенберг. Чарлз явно е реверанс към дядо му, английския престолонаследник. Средното име Артър свърза бебето с обичания наследник на кралица Виктория и с именития крал Артур ", изяснява кралският специалист Ричард Фицуилямс.

Още преди бебето да се появи на бял свят, името му вълнуваше поклонници на кралското семейство и букмейкъри. Най-популярните залози бяха за Артър, Албърт, Филип и Джеймс за момче.

Източник: БТА

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР