Четири дни, след като МВР и в частност пловдивската полиция

...
Четири дни, след като МВР и в частност пловдивската полиция
Коментари Харесай

Кризисен ПР в МВР или спасяването на редник Костадинов

Четири дни, откакто Министерство на вътрешните работи и в частност пловдивската полиция са подложени на унищожителни рецензии, поради невижданата акция на в пловдивската дискотека Bushido, при която 400 клиенти бяха събличани, обискирани и унижавани в продължение на 5 часа, в министерството е почнала избавителна интервенция. До всички регионални дирекции е изпратено така наречен „ окръжно ”, в което шефът на Главна дирекция „ Национална полиция ” гл. комисар Атанас Илков желае незабавна информация за броя на извършените профилирани интервенции в питейни заведения и нощни клубове, какъв брой лица са арестувани при тези интервенции и какъв брой малолетни и малолетни лица са открити при инспекциите. Също по този начин всеки регионален шеф би трябвало да показа бройките на формираните досъдебни производства и актове след въпросните инспекции. Данните, които се събират са за интервала 1 януари 2023 г до момента и съответстват с ръководството на служебното държавно управление.
Прочетете още
Тъй като министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев към момента не е коментирал всъщност абсурда, като се изключи  обещанието да назначи инспекция, а апелите за оставка на управлението на Министерство на вътрешните работи и пловдивската дирекция порастват, в силовото ведомство евентуално готвят спешна информационна тактика, която да стъпи на числа от въпросните инспекции.

Дали това е акция по спасяването на шефа на регионалната дирекция Васил Костадинов или управлението на Министерство на вътрешните работи ще се опита да откри спешен излаз от обстановката, жертвайки „ редника ”,  предстои да разберем. На брифинга след интервенцията, полицейският шеф съобщи, че той не е давал разпореждане всички клиенти да бъдат събличани и обискирани и това е било „ непринудено решение ” на ръководителя на СПО.  Едва ли има чиновник в регионалната дирекция, който е повярвал на тези думи, откакто е видял, че отпред на акцията е началникът на бранш „ Наркотици ” Тодор Гарджев – криминалист с дълготраен опит и началник на редица сполучливи реализации. Както притежателите на тестваното заведение, по този начин и адвокати разясниха, че акцията е поръчкова и задачата й не е предварителна защита, а съсипване на бизнеса. Сравнение с други сходни интервенции обаче няма по какъв начин да бъде направено, защото такава до момента не е провеждана. 

Тази седмица ресторантьорите  от Българската асоциация на заведенията стартират митинги, като първият ще бъде в Пловдив пред ОД Министерство на вътрешните работи на ул. „ Княз Богориди ”. Те упорстват за незабавни оставки на министъра на Министерство на вътрешните работи, основния секретар и шефа на Областната дирекция. Фактът, че се събира информация за акциите в заведенията и техните резултати, допуска, че Министерство на вътрешните работи се готви за котраатака.  Ако спешния ПР се базира на опити заведенията да бъдат показани като депа за опиати, а посетителите им  - като наркомани и дилъри, каквито опити към този момент бяха направени в Пловдив, това може да се окаже един от най- неприятните ходове. Защото е „ обществена загадка ”, че до момента в който 50 служители на реда залавят 1 грам марихуана в „ Бушидо ”, някой някъде необезпокоявано продава килограми. / Слави Ангелов/
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР