Четири дни след като излезе от ареста, където престоя 10

...
Четири дни след като излезе от ареста, където престоя 10
Коментари Харесай

Черепа: ПП са комсомолската организация на ГЕРБ, Борисов и Пеевски са статуквото

Четири дни откакто излезе от ареста, където престоя 10 дни, Васил Божков дава конференция на страницата си във Facebook.

Не познавам Петьо Петров. Срещу мен беше проведена офанзива като военна интервенция - арестуваха жена ми, сина ми, юриста ми. За ритона не мога да кажа, тъй като нямам достъп до сбирката, отговори Божков на първите въпроси.

Спесулацията с моето връщане е операция на прокуратурата. Те получиха регулярното писмо за моето прибиране. Арабският термин е ектрадиране. Прибирането ми беше осуетено от Интерпол, след това потегли дело в Дубай, прибрах се непринудено самичък, без екстрадиция. Подписах декларация, връщам се по лична воля и отговорност.

По делото на Борисов, Горанов и Арнаудов аз съм предпазен очевидец, сподели още Божков. Не му предложили да стане, само че той бил предпазен очевидец.

Единственото нездравословно нещо за България е Борисов, той би трябвало да бъде изваден от политическата сцена, с цел да има България някакво бъдеще, сподели той.

Обясни, че с Алексей Петров не се познавал добре, от дълго време не се били виждали. Неговото прибиране нямало нищо с убийството.

Политическа партия мога да ги отъждествя като комсомолската организация на ГЕРБ, ние сме срещу статуквото, а Борисов и Делян Пеевски са статуквото, изясни още Божков.

Той помоли да не бъде принизяван с престъпни персонажи като Къро и като Найденов, който бил психологично болен човек.

Измислени неща били, че е обвързван с Къро, нямал нищо общо с побоя на Слави Ангелов, този очевидец имал душевен отклонения.

По следствието, за което е разпитван изясни, че е подписал декларация да не споделя какво е споделил.

" Не би ме удовлетворило реми, партията би трябвало да приключи с победа на белите ", сподели той на въпрос на " 24 часа " дали би го удовлетворило реми.

Моята идея е да направя нещо за България и българския народ, не мисля повече да се занимавам с бизнес, правил съм доста неща за българския народ, за спорта, а те унищожиха сбирката ми, съобщи още той.

Запитан за Любена Павлова сподели, че дали е била в Дубай или не, той не знае. А за какво е бил отхвърлен Гешев, за него било мистерия.

Той изясни, че няма да може да каже каква информация ще разкрие пред американските управляващи в средата на септември.

Божков изясни, че европрокуратурата го разпитвала по неговия сигнал.

Той беше пуснат под домакински арест с решение на Софийския апелативен съд във вторник. Сградата, в която обитава Божков, се намира на ул. " Московска " 43 в София, където се обитава офисът на компанията му " НОВЕ Холдинг ". Той ще носи електронна гривна.

Ако се съди по мненията под поста, почитателите и почитателите му демонстрират интерес освен към това дали има договорка с прокуратурата и каква е тя, дали е бил екстрадиран или се е върнал самичък, а и каква ще бъде ориста на бизнеса му, изключително на този с лотарийните билети.

Предположенията на адвокати са, че Божков няма да приказва по делото против Борисов и Горанов, тъй като към този момент е дал 9 часа показания, а и евентуално в края на разпита е подписал декларация да не оповестява обществено това, което е споделил пред прокурора.

Както " 24 часа " писа Софийската градска прокуратура отдръпна настояването си за задържане на Васил Божков по делото за проведена незаконна група за престъпни закононарушения.

Той получи и третата по тежест мярка за неотклонение - парична гаранция в размер на милион и половина лв.. Тя е по третото му дело за нелегално държане на антики и пране на пари. Адвокатът му Георги Гатев обаче щял да я апелира пред апелативния съд.



Очаквайте детайлности!
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР