Четири дни след инцидента с ферибот в Йонийско море въпросите

...
Четири дни след инцидента с ферибот в Йонийско море въпросите
Коментари Харесай

Как е започнал пожарът на ферибота в Йонийско море?

Четири дни след случая с ферибот в Йонийско море въпросите към момента са повече от отговорите, версиите се гадаят, само че от свидетелските разкази стартират да излизат подозрения за нарушавания на разпоредбите.

Какви хипотези се появиха?

Хипотезите съгласно очевидците: пламъците са тръгнали от трюм, каюта, ресторанта или кухнята. Някои от водачите настояват, че са чули гърмеж, други считат, че пожарът може да е тръгнал даже от запалена цигара.

Шефът на пловдивската компания за камиони счита, че може да е и газов котлон, тъй като българските и турските водачи всеобщо имали в камионите си. Властите проверяват и би трябвало да се произнесат. По другия въпрос - за какво водачите всеобщо са спали в камионите. Това е безусловно неразрешено, само че явно възбраната се нарушава и то редовно. Фериботът разполага с 308 кревати. Така на процедура при към 230 пасажери е имало задоволително каюти за всички.

Причините за пламналия пожар на борда на " Юрофери Олимпия " към момента са в полето на хипотезите. Според компанията, която оперира ферибота пожарът е почнал в трюм, където били паркирани транспортни средства. Шофьорите описват друго

" Пожарът е почнал от високите етажи. По информация на единия от водачите е тръгнал от пространствата, където са ресторанта и кухнята, само че по информация на различен от водачите е тръгнал от каюта, две каюти от неговата се е чуло нещо като гърмеж. Не приказваме за мощен гърмеж ", сподели Димитър Димитров - камара на автомобилните превозвачи.

Версия втора.

" На борда имаше доста камиони. Възможно е също запалена цигара да е провокирала пламъци ", счита оживелият Виторио Падревино

Фериботът е на 27 години. За водачите е неразрешено да спят по кабините на камионите.

Илиян Филипов, притежател на транспортната компания ПИМК споделя:

" Долу в трюма е доста висока температурата - топло. Второ - въздухът е много нечист долу. Проблемът е, че някои от водачите са си своеволни, влизат си долу в кабината, лягат си вътре. Другото, което е - съгласно мен това е от газова бутилка. Защото във всеки един български или турски камион има най-малко една или две газови бутилки "

" За страдание по някой път за икономии: натоварването и на повече транспортни средства се редят доста компактно едно до друго, с цел да могат да се съберат повече, което пък затруднява и слизането и качването от кабините на водачите ", споделя Димитър Димитров - камара на автомобилните превозвачи.

При 231 пасажери на борда и над 300 кревати, места за всички е имало.

" Имаме информация, че особено съответният ферибот е бил в тежко положение, че каютите са били неприятни, по този начин да го кажем, за спане и за престояване - с мръсни чаршафи ", споделя Димитър Димитров - камара на автомобилните превозвачи.

Фериботът е изтеглен до пристанището Касиопи, в североизточната част на Корфу. Развръзката с края на следствието следва.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР