Четири дни преди Коледа трябва да сме приключили с Конституцията.

...
Четири дни преди Коледа трябва да сме приключили с Конституцията.
Коментари Харесай

Радев свали натовския камуфлаж

„ Четири дни преди Коледа би трябвало да сме завършили с Конституцията. Като президент Радев разгласи преди две години, че има подготвена Конституция и оферти за промени и ще ги покаже пред Народното събрание. Той явно няма такива.

Това се употребява като мотив – какъв е бил рейтингът на Народното събрание. Той е подобен от 30 години.

Радев беше определен като „ военачалник от НАТО “ за президент. Сега смъкна натовския камуфлаж и виждаме съветската му рубашка. С измененията в Конституцията желаеме да прекратим опцията един човек да преправя курса на страната, както това свършиха служебните държавни управления на президента “, разгласи депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев пред бТВ.

Според него главните решения би трябвало да бъдат взимани в Народното събрание.

„ Не сме тук да се сърдим. ДАНС не работи по никакъв метод във връзка с съветското въздействие. В момента се стопират следствия, ориентирани към съветското въздействие. Това не е добре. Това е причина да желаеме да реформираме службите “, разяснява депутатът от ПП-ДБ.

Той счита, че „ Николай Денков и Мария Габриел се оправят сносно с ръководството. “

„ Нямам никакво подозрение, че тя ще бъде идващия министър председател. Не мисля, че някой мисли за нещо такова. Имаме проект, работим по него “, бе безапелационен Мирчев.

„ Постигнатото с Шенген е заслуга и на Денков, и на Мария Габриел. От 2011 година отговаряме механически за критериите за Шенген, само че не влязохме в Шенген. По-скоро ще се случи влизането в Шенген по въздух “, добави той.

И посочи:

„ По-въздух – да, само че не против мигранти. Резонно е увеличение на чиновниците на Frontex по границата. Важно е да имаме ясна дата на приемане и по суша. Ще желаеме това да бъде през 2024 година. Това ще бъдат и нашите цели. Всички сили в договарянията са в тази посока “.

Накрая той посочи, че „ сега регулаторите са подвластни от политици. “

„ Партиите би трябвало да имат глас при назначение на хората в регулаторите, само че не да бъдат назначавани партийци, а с цел да споделят – този става и този не става. Трудно е, когато забележим един претендент, че си е взел апартамент в центъра на София за 30 хиляди лв., ни е мъчно да повярваме, че когато стартира да ръководи в НЗОК, ще има правилен метод. Затова е отговорността на партиите. Партиите ще понесат отговорност, че самостоятелни експерти ще влязат там “, сподели още Ивайло Мирчев.
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР