Четири дни преди изборите, страната отбеляза най-високия брой заболели за

...
Четири дни преди изборите, страната отбеляза най-високия брой заболели за
Коментари Харесай

Близо 90 000 нови случая на коронавирус в САЩ

Четири дни преди изборите, страната означи най-високия брой болни за денонощие. Коронавирусът продължава да е и едно от главните политически оръжия в борбата сред Доналд Тръмп и Джо Байдън, съобщи Нова телевизия. Близо 90 000 са новите случаи на за едно денонощие. Това е и тематиката, която сблъска двамата съперници Доналд Тръмп и Джо Байдън по време на обиколките им във Флорида.
Този щат може да се окаже основен за изхода на изборите. Оттам Байдън дефинира като цялостен неуспех борбата с ковид, която организира президентската администрация. Тръмп беше безапелационен, че втори локдаун няма да има. 1 000 $ е санкцията, в случай че не носиш маска. Правилата във Вашингтон са безкомпромисни.
 Коронавирусът по света: Съединени американски щати счупиха върха по инфектирани, над 90 000 за ден Коронавирусът по света: Съединени американски щати счупиха върха по инфектирани, над 90 000 за ден
Потвърдените случаи на ковид (болестта COVID-19) в международен мащаб са към този момент сред 45 018 354 и 45 346 910 съгласно американ...
Въпреки това Съединените щати означиха връх от близо 90 000 инфектирани с ковид за едно денонощие. В административната част на Вашингтон улиците са пусти. Въпреки че страната е на прага на изборите, служителите работят отдалечено. Училищата и университетите също са затворени от месеци. Доктор Румен Хичев има дългогодишна процедура в Съединени американски щати. Българският експерт води щаб за бързо реагиране към американския Департамент по опазване на здравето. В момента лекар Хичев е в следващата си карантина.
„ Това събаряне на гарда изигра неприятна смешка на доста страни – в това число България и Съединени американски щати. Този факт обаче не трябва да ни изненадва, тъй като при всички пандемии втората вълна е по-силна ”, означи Хичев. Според него единствено всеобщата имунизация може да спре вируса, само че пътят до нея е дълъг. Ученият е безапелационен, че разногласието „ за ” и „ срещу ” маските е неправилен на този стадий от пандемията. „ Ако цялото общество се отнесе отговорно и носи маски тук-там, където има скупчване на хора, там защитните средства понижават разпространяването на вируса ”, уточни Румен Хичев. Новият връх на заразили се с COVID-19 американци стана мотив Тръмп и Байдън да сблъскат позиции във Флорида. Двамата са в щата в опит да завоюват последни значими гласове преди вторник.
„ Доналд Тръмп развя бялото знаме, изостави фамилиите ни и е заобиколен от вируса. Но американците в никакъв случай не се отхвърлят ”, съобщи претендентът на демократите Джо Байдън. „ Сравняват ни с Европа. Германия се справяла добре, Франция се справяла добре. Не, те не се оправят добре. Ние към този момент имахме един локдаун. Разбрахме заболяването и в този момент отваряме още веднъж бизнеса. В момента сме в икономическа детонация. Четири пъти по-голяма, в сравнение с чакаха специалистите ”, безапелационен беше Доналд Тръмп. Маските се оказват значима част и от пропагандата. В една от рекламите на CNN, която намерено поддържа Джо Байдън, се споделя, че защитното средство не е политика, а въпрос на просвета. Дали заболяването е основният състезател на изборите, Румен Хичев счита: „ Америка загуби толкоз човешки животи, колкото не е губила от Втората международна война насам ”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР