Четири дни, осем часа и 24 минути са необходими за

...
Четири дни, осем часа и 24 минути са необходими за
Коментари Харесай

Започваме да си почиваме едва на петия ден от ваканцията

Четири дни, осем часа и 24 минути са нужни за типичния претрупан човек, с цел да се отпусне изцяло по време на отмора, написа в. " Дейли експрес ", базирайки се на резултатите от изследване, направено във Англия.

Допитването разкрива, че късметлиите, които се " настройват на отпускарска вълна " единствено след един ден, са едвам 12 %. За сметка на това 18 % от уплашените чиновници по този начин и не съумяват да се откъснат от професионалните проблеми и да си отпочинат изцяло.

За доста хора се оказва мъчно да не мислят по служебни въпроси даже по време на отмора.

Авторите на изследването са открили, че уикендът въобще не е задоволителен, с цел да се възвърне човек от напрежението в службата. Над 30 % от участниците в допитването споделят, че с цел да се разтоварят, са им нужни пет дни, до момента в който на 40 % им стигат четири дни.

" Липсата на задоволително време за отмора води до така наречен синдром на професионално привършване или " прегаряне ", който в дълготраен проект може да се окаже извънредно нездравословен за здравето ", споделя Майкъл Джентил от уеб страницата, поръчал изследването.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР