Четири дни без ток - на този принудителен режим са

...
Четири дни без ток - на този принудителен режим са
Коментари Харесай

„Цяло лято без вода, цяла зима – с ток на повикване“: Четвърти ден жители на Владо Тричков спят с якета

Четири дни без ток - на този насилствен режим са подложени жителите на Владо Тричков. Селото се намира на 30 км от идеалния център на София.

Снимка: bTV

„ С якетата денем по през целия ден на 15 градуса. Вечерно време спим с облеклата, с няколко завивки, с цел да можем да прекараме на такава температура “, споделя Блага Димитрова.

Дружествата в цялата страна не престават работа по възобновяване на зареждането

В селото има и възрастни хора, които стоят на мрачно и студено повече от два дни. 

„ Имаме една 100-годишна баба, която живее и се оправя сама. Тя също не е получила помощ от никого. Сагата стартира в събота вечерта. Дойде за два-три часа електричество, по-късно през вчерашния ден го пуснаха, само че е незадоволително, с цел да действат уредите “, споделя Божидар.

Снимка: bTV

По думите на жителите проблемите с електричеството са от години.

„ Искам да направя сандвичи. 24 часа не съм ял и децата ми стоят гладни у дома “, споделя той

„ Ние сме с елемент. Не е обикновено възрастни хора да остават без ток повече от две денонощия и да идват при мен да си зареждат телефоните, с цел да могат да се свържат с околните си. Не може както духне вятър да нямаме ток. Не е от през вчерашния ден, жиците не се почистват, клони от всякъде. Цяло лято сме без вода, цяла зима – с ток на повикване “, споделят те.

Снимка: bTV

Спирането на тока нанася и вреди върху уредите на някои поданици. Блага и Божидар имат щета на помпата на котела, с който се отопляват.

Следете всичко най-важно за разчистването на пътищата и възобновяване на електричеството

„ Ще предявим вреда, към този момент сме четвърто денонощие, до момента в който дойдат да сменят и огледат помпата, ще стане пето денонощие без отопление. Вече имаме ток, само че нямаме отопление. За други уреди не можем да кажем, на този волтаж не смеем да ги включим. После би трябвало да завеждаме цялата къща за вреда “, добавя Блага.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР