Четири директиви, свързани с отпадъците, са приети от Европейската комисия

...
Четири директиви, свързани с отпадъците, са приети от Европейската комисия
Коментари Харесай

България трябва да изпълни изискванията до 2020 година 50% от битовите отпадъци да се рециклират

Четири наставления, свързани с отпадъците, са признати от Европейската комисия и затворени по време на Българското председателство. За осъществяването им ще бъдат вложени доста средства, заяви във Варна почетният шеф на Генералната дирекция " Околна среда " на Европейската комисия Джордж Кремлис.

Той уточни, че и България ще би трябвало да извърши условията, съгласно които до 2020 година 50% от битовите боклуци би трябвало да се рециклират и посочи, че в България, Румъния и Гърция в този момент процентът е под 20.

Заместник-министърът на околната среда и водите Атанаска Николова, която също беше във Варна посочи, че този интервал е промеждутъчен и по тази причина няма да ни бъдат наложени санкции:

„ Целта по директивата е 2030 година България, като една от страните, които има в действителност огромен % на боклуци, които подлежат на депониране, се употребява от дерогация. Нашата цел е към 2040 година да имаме 65% от оползотворяване на битовите боклуци, което считам, че е напълно постижима цел. Депата да бъдат финален, краен вид. Този боклук, който не може да бъде оползотворен, да стига до депониране “, сподели Николова. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР