„Четири часа след приемането на 3-годишния Александър в болница състоянието

...
„Четири часа след приемането на 3-годишния Александър в болница състоянието
Коментари Харесай

3-годишният Александър се влошил 4 часа след като е приет в болницата

„ Четири часа след приемането на 3-годишния Александър в болница положението му се е влошило. “ Това обявиха пред БТВ доцент Атанас Мангъров, експерт по инфекциозни заболявания, и проф. Иван Литвиненко от детската болница.

На Александър е направена цялостна кръвна картина и рентгенография, които демонстрират 98% засищане с кислорород – това демонстрира, че няма тежка пневмония.
„ Лекарите не са Господ. “ „ Аз няма искания към родителите на детето, а към тези, които насаждат напрежение. И ние, лекарите, претърпяваме всеки подобен проблем ", съобщи началникът на клиника „ Детски заболявания и детска неврология “ проф. Иван Литвиненко и член на лекарската комисия, основана по проблема в Специализираната болница по детски заболявания в София.
Според доцент Мангъров момченцето е трябвало да бъде заведено в инфекциозната болница. Окончателните резултати от назначената инспекция зависят от резултатите от патоанатомичните препарати.

Детето умря преди дни, откакто бе водено от родителите в три столични лечебни заведения.

В сряда министър председателят Бойко Борисов изиска здравния министър Кирил Ананиев краткотрайно да в профил шефовете на трите лечебни заведения – Правителствена, детската и Пирогов, до изясняване на случая.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР