Четенето не е това, което ви изглежда на пръв поглед.

...
Четенето не е това, което ви изглежда на пръв поглед.
Коментари Харесай

14 причини да четете всеки ден

Четенето не е това, което ви наподобява на пръв взор. То не е скучно, пасивно, нито пък е неефикасно. Докато четем, ние си седим комфортно на дивана или в креслото с книгата в ръка. За страдание, в днешния забързан живот все по-трудно се намира време да го вършим. Лошото е, че свикнахме да ценим повече тези неща, които ни носят моментални облаги и незабавни резултати. Само че и четенето ни носи облаги, и то доста, само че за жалост постоянно забравяме този факт!
Книгата е преподавател, другар, ентусиазъм, подготвителен курс на мозъка.  Благодарение на нея, ние откриваме нови светове. Ползите от ежедневното четене са безчет и през днешния ден сме избрали единствено една дребна част от тях.
1. Безплатно е
Ясно е, че можете да похарчите цяло положение в книжарницата, само че не е належащо. Библиотеките ви чакат с необятно отворени порти, а постоянно може да си изтеглите книга и online.
2. Забавление
Четенето е занимателно! Защо ли? Съществуват голям брой жанрове, че постоянно може да подберете нещо за себе си. Искате екшън или драма? Има от всичко. Намерете своя рафт в библиотеката.
3. Тренирате мозъка си
Както тялото, по този начин и мозъка има потребност от придвижвания. Четенето изисква централизация, неврологични старания и интелектуална интензивност.
4. Незабравими мигове
Докато четете, вие складирате доста обстоятелства и информация, опознавате героите, следите сюжетните линии, помните елементи.А всичко това тренира вашата памет. 
5. Нови думи
Речникът ви се обогатява доста с новите думи, с които се сблъсквате. Това е извънредно потребно и за вашата работа, в случай че е обвързвана с общуването с нови хора, клиенти на компанията или сътрудници. Доброто сладкодумство повдига самочувствието и ви оказва помощ за персоналните взаимоотношения.
6. Оформя личността
Личността не е нещо, с което сме родени или благословени, нито пък е даденост. Тя се построява с годините.
Всеки от нас има дефекти, само че когато работим над себе си, можем да ги променим. Проучване потвърждава, че четенето трансформира личностни характерности.
7. Влияе на взаимоотношенията ни с хората
Четенето сближава! Списанията и книгите, които четем, ни дават огромно обилие от тематики, които обсъждаме с близките. Създаваме другарства с непознати, с които споделяме общи ползи.
8. Познание
Четенето е знание! Без значение какво четем, постоянно получаваме нова информация, която може да ни бъде потребна един ден. Също по този начин поставяме старания за интелектуалния си потенциал, и ставаме по-уверени в себе си.
9. Аналитични качества
Когато проучваме историята, пробвайки се да разберем държанието на героите, пробвайки се да подредим пъзела и да разкрием загадката, ние развиваме аналитичната си мисъл.
10. Концентрация
 Най-добрите книги, които безусловно да прочетеш Най-добрите книги, които безусловно да прочетеш
За да се почувстваме в действителност жители на света, има книги, които всеки от нас би трябвало да прочете. Книги, даващи ни полета на въображени...
Често вършим по няколко неща едновременно в всекидневието си. Говорим по телефона, компютърът е пред очите ни и излизат нови известия, сътрудник ни казва  нещо от другия завършек на офиса. Четенето изисква и развива концентрацията, а тя благоприятства продуктивността ни.
11. Метод на релаксация
Понякога се усещаме доста напрегнати, че ни се желае да избягаме от себе си. И ето я изненадата - това е допустимо! Дори няма да ни се постанова да си купуваме еднопосочен билет. Един трогателен разказ ще ни води в друго измерение.
12. Нещо което да вършиме, до момента в който пътувате в градския превоз
Още едно практическо предимство на четенето - може да го вършим в трамвая, рейса или по време на полет в самолета...дори на опашката пред банката. То може да трансформира честите скучни занимания в занимателни.
 Включете се в огромно разменяне на книги в центъра на София Включете се в огромно разменяне на книги в центъра на София
На 19 септември от 16:30 ч. до 20:30 ч. в градинката зад Народна библиотека " Св. Св. Кирил и Методий " ще се организира " Голямото книго-раз...
13. Вдъхновение
Както героите от филмите, по този начин и литературните герои могат да бъдат наше ентусиазъм. От тях можем да се учим, да се повлияваме позитивно от дейностите и думите им.
14. Спасявате света
Преувеличено ли звучи? Не, светът се нуждае от по-образовани, познаващи себе си, необятно скроени и цялостни с хрумвания персони. А четенето построява тъкмо такива!
Намерете книга, която ви подхожда и я прочетете. Няма да ви ухапе, а ще ви направи още по-копнеещи за нови завършения в света на книгите.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР