Четенето на книга не само е приятно и увлекателно занимание,

...
Четенето на книга не само е приятно и увлекателно занимание,
Коментари Харесай

5 ползи от ежедневното четене на книга

Четенето на книга освен е прелестно и увлекателно занятие, само че в действителност и доста потребно. Научете повече за това какви тъкмо са изгодите от ежедневното четене на книга – било то и единствено за малко преди да заспите.

Ако сте от хората, които обожават да четат книги и го вършат (почти) всеки ден, евентуално за вас е такова наслаждение, че даже нямате потребност от още доказателства за какво това занятие си коства. Ако обаче сте от хората, които рядко намират подобаващото време за четене, най-добре вижте какви са изгодите от ежедневното четене на книга.

Книгата е метод човек да избяга от действителния свят и да се придвижи на по-добро и друго място. Няма човек, който да не обича да чете – той просто не е намерил своята история.
Защо е потребно да четете книга всеки ден? Четенето поддържа мозъка
Четенето на книга трансформира мозъка и то в дословния смисъл – даже няма значение какво четете. Разбира се, четенето на нехудожествена литература ще бъде по-голямо умствено предизвикателство. Но четенето на каквато и да е книга, ще се отрази удобно на мозъка. Това е по този начин, тъй като тази действия подтиква елементи от мозъка, които рядко употребявате в всекидневието си.

Интересно:

 Добави изложение

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР